FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 26/04/2022

Les escaladores tornen a destacar a la Copa d’Europa de Bloc Juvenil a Soure

Escalada esportiva Escalada

Els escaladors catalans han brillat aquest cap de setmana a la segona prova de la Copa d’Europa de Bloc Juvenil celebrada a Soure (Portugal). En concret, han destacat especialment en la categoria Youth B (U16) Júlia Benach amb una extraordinària quarta posició i Geila Macià amb una sèptima posició.

En aquesta segona prova de la Copa europea els catalans, acompanyats de l’entrenador i seleccionador català David Macià, han representat el seu país en quasi totes les categories amb bons resultats. A la prova portuguesa hi han acudit les femenines Lucia Miranda Cid (UECCornellà), Júlia Benach (CM Sant Llorenç), Geila Macià (CM Sant Cugat) i Emily Charlotte Pescetto (CM Sant Cugat); i els masculins Lluc Macià (CE Esparreguera), Lau Macià (CE Esparreguera) i Roc Vergés (CCT21).

Éxit de les escaladores catalanes de la categoria Youth B femenina

La categoria Youth B (U16) femenina ha tornat a triomfar a la Copa d’Europa de Bloc Juvenil. A la primera prova de la Copa celebrada a Chambery (França) Benach i Macià van situar-se en el top 5 i en aquesta ocasió han tornat a fer molt bones posicions amb una quarta posició per part de Benach i una sèptima de Macià.

La fase classificatòria d’aquesta categoria va estar molt ajustada, obligant a les que volien aconseguir un lloc a la final a encadenar com a mínim quatre dels cinc blocs de la classificatòria i amb un baix nombre d’intents. De fet, les tres primeres a entrar a la final –la britànica Lucy Garlick, l’austriaca Sina Will i l’eslovena Jennifer Buckley– van encadenar els quatre tops a vista. Geila Macià, per la seva part, va fer-se amb la final després d’una gran actuació, aconseguint els quatre tops amb només un intent més que les seves rivals. Benach va arribar-hi amb una novena posició i amb tres intents més que Macià.

A la final, Benach no va poder obtenir l’últim calaix del podi per només una zona de diferència amb l’eslovena Jennifer Buckley, que fa fer-se la tercera posició amb 2 tops i 4 zones, completant el podi en primera posició l’autriaca Flora Oblasser i en primera la britànica Lucy Garlick. D’altra banda, Macià, amb un top i 4 zones a la final, va fer-se amb la sèptima posició.

Emily Charlotte Pescetto, per la seva part, no va poder arribar a la final amb una vint-i-unena posició.

Pròximes cites europees d’escalada juvenil

Pròximament, entre el 27 i 29 de maig, els escaladors juvenils catalans tindran l’ocasió de competir en la Copa d’Europa Juvenil de Dificultat i Velocitat i que tindrà lloc a Imst (Àustria). El Campionat d’Europa Juvenil d’aquestes disciplines tindrà lloc entre el 8 i el 10 de juliol a Augsburg (Alemanya) i, el Campionat de Bloc entre el 3 i el 6 d’agost a Graz (Àustria).

 

Consulta les classificacions dels escaladors catalans a la Copa d’Europa de Bloc Juvenil a Soure