FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 11/03/2024

Les caminades de resistència continuen amb la Marxa del Setge de Cardona

Bages Caminades de resistència Excursionisme

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha continuat aquest diumenge 10 de març amb la Marxa del Setge de Cardona (Bages).

Enguany, la prova ha celebrat la seva novena edició i ha estat organitzada pel Centre Excursionista de Cardona. Pel que fa al recorregut, ha estat de 52 km i un desnivell acumulat de 4.600 m. A més, l’entitat ha oferit una segona opció de caminada més curta, de 31 km i un desnivell acumulat de 2.950 m, que no ha estat puntuable per al circuit de l’especialitat.

Els 350 participants de la 9a Marxa del Setge han sortit des del baluard de Sant Vicenç del Castell de Cardona i han arribat fins a la plaça de la Fira del mateix municipi. Com ja és habitual, l’organització ha proposat una variant de l’itinerari que en aquesta edició ha pujat al Collet de les Moixetes.

Foto: Xavier Capdevila

Després del cap de setmana amb episodis de pluja i neu, els participants han trepitjat camins enfangats i relliscosos. No obstant això, han gaudit de paisatges nevats com el Port del Comte, el Cadí, el Pedraforca o, fins i tot, la serra de Busa.

El Circuit Català de Caminades de Resistència celebrarà la quarta aturada del calendari el pròxim 17 de març amb la Travessa Molins de Rei-Vilafranca del Penedès, del Centre Excursionista Molins de Rei.