FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/06/2016

Laura Orgué i Jan Margarit plata a Livigno. Els catalans entre els millors a la Copa del Món d’Skyrunning

Curses per Muntanya

El circuit mundial Skyrunner World Series ha fet parada a Livigno, a la regió de la Llombardia, a Itàlia, els dies 24 i 26 de juny. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha competit a la prova italiana amb un equip format per: Marta Molist (AE Matxacuca), Montse Martínez (Club Camí dels Íbers Trail Running), Jonatan Cuesta (CE Refalgarí), Albert Pujol (CE Taradell), Ferran Sampere (AE Sant Vicenç de Montalt), Just Sociats (CE Terrassa), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà). Ha acompanyat a l’equip el seleccionador Fernando Rosa.

Laura Orgué, plata a la cursa vertical Santa Caterina VK

La cita italiana s’ha obert amb la segona edició cursa vertical Santa Caterina, amb sortida des del centre de la població de Valfurva. Només tres quilòmetres de distància i 1.000 metres exactes de desnivell positiu, amb la meta situada al cim de la cresta Sobretta, i trams extremadament verticals, alguns equipats amb cordes fixes.

Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca), recuperada de la seva lesió, ha tornat a una prova de la sèrie mundial, i ho ha fet aconseguint la segona plaça de la cursa, per darrera de la guanyadora Christel Dewalle. La catalana ha parat el cronòmetre en un temps de 42 minuts i 55 segons. Amb aquest resultat Orgué sembla estar de nou en plena forma, i a punt per afrontar l’exigent temporada de curses per muntanya.

En categoria masculina, Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) ha sigut 8è i Oriol Cardona, representant a la selecció catalana, ha acabat 17è.

Jan Margarit segon a la Livigno Skymarathon. Quatre catalans al top 10

La cursa de Livigno, dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, contenia tots els ingredients de l’esperit skyrunning: 34 quilòmetres de distància, 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’alçada.

Jan Margarit, que debutava a una cursa llarga de Copa del Món, ha creuat la línia de meta en segona posició, amb un temps de 3 hores i 58 minuts. El de Matadepera ha arribat a liderar la cursa, amb quasi tres minuts d’avantatja al quilòmetre 20, i semblava que podia fer-se amb la victòria i donar la sorpresa, però als últims quilòmetres, l’actual campió del món, Tadei Pivk, ha recuperat terreny i ha acabat creuant primer la meta, amb un temps de 3 hores i 55 minuts.

Representant a la selecció catalana, Albert Pujol ha aconseguit entrar al top 10 de la cursa, amb una treballada 9a posició. Ferran Sampere ha sigut 13è, David Prades 15è, Jonatan Cuesta 16è i Just Sociats, actual líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, 25è.

En categoria femenina dues catalanes han entrat entre les cinc millors del món a Livigno. Sheila Avilés (AE Matxacuca) ha sigut quarta i Marta Molist, representant a la selecció catalana, ha sigut cinquena. Montse Martínez ha abandonat.

Fotografies / Fernando Rosa i Skyrunner World Series