FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/11/2022

L’Assemblea de la FEEC aprova un pressupost de més de cinc milions i mig d’euros per a l’exercici 2023

Vallès Oriental Excursionisme Entitats Federats

L’Assemblea General Extraòrdinaria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aprovat per unanimitat el pressupost presentat per la junta de la federació per aquest proper any 2023. Un pressupost aquest pròxim any fregarà el 6M d’euros.  Exactament, el pressupost dibuixat per aquest 2023, serà de 5.821.094€. L’Assemblea General Extraordinària de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha celebrarat aquest dissabte 26 de novembre a la Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) organitzada des del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines (CESF) que el passat 2021 va celebrar els seus 50 anys d’història. L’assemblea s’ha pogut seguir de forma presencial i telemàtica.

Entre els punts més destacats, l’Assemblea de la FEEC ha servit per a l’aprovació del pla general d’actuació anual i el calendari esportiu oficial, l’aprovació i exposició del pressupost per a l’exercici 2023 i de la corresponent quota federativa ordinària per socis declarats, entre d’altres punts, amb ratificacions de reglaments esportius o resolucions de propostes de la junta directiva.

Un cop ha finalitzat la primera Assemblea General Extraordinària ha començat una nova Assemblea General Extraordinària que ha servit per a l’aprovació de diferents canvis d’estatuts de la mateixa federació.

Seguim consolidant la FEEC

L’Assemblea ha començat amb la benvinguda del President de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat de la presidenta del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines, Laia Guàrdia, i l’alcaldessa de la ploblació del Vallès, Mercè Serratacó.

En l’informe de presidència, Jordi Merino,  ha destacat que la salut de la FEEC és molt bona gràcies a la consolidació del número de federats i del control exhaustiu del pressupost que es realitza des de l’àrea administrativa. De fet per sissè any consecutiu la FEEC supera els 40.000 federats anuals i marca un nou registre rècord de federats amb més de 44.500 llicències . Pel que fa al total de llicències aquestes pugen  i superen les 50.000 de forma temporal per les entitats i clubs.

Merino ha remarcat també la possible aprovació de la nova llei de l’esport per part de l’Estat i el que això pot suposar per a les federacions catalans. Això ha servit també per parlar de la delicada situació que viu la FEEC amb la FEDME com a conseqüència del veto internacional al que vol sotmetre la federació espanyola a la FEEC.

Les àrees de la FEEC han presentat també les novetats per al 2023, on s’ha desplegat un llarg programa per part de totes les àrees, amb especial atenció a la nova Correspondència entre refugis des de l’Àrea de Territori i al desplegament de l’Àrea d’Inclusió.

Canvis en la llicència federativa 

La llicència federativa torna a arribar amb novetats aquest any. La principal serà el canvi d’empresa asseguradora. La suïssa Helvètia serà la nova empresa que s’encarregarà de l’apartat de les assegurances federatives de la FEEC.

La principal causa és l’augment del 15% que es plantejava des de l’anterior empresa asseguradora. Des de la FEEC es va negociar un nou acord amb aquesta nova asseguradora on l’augment ha quedat finalment en un 8%.

Algunes de les novetats són:

  • Canvi de telèfon d’atenció als federats gratuït i en català.
  • Les llicències temporals i la llicència E mantenen el mateix preu que el 2022.
  • Augment del 8% linial en el preu de la resta de llicències.
  • Descomptes a refugis de l’Estat. No cal habilitar llicència FEDME (12,99€).
  • La BTT seguirà a la cobertura C i també es cobrirà explícitament la BTT elèctrica.
  • La llicència de la FEEC seguirà mantenint els avantatges fiscals que tenia fins aquest 2022.

Jordi Merino ha explicat també que aquesta pròxima setmana mantindrà una reunió amb la nova asseguradora per acabar de tancar els darrers serrells d’aquest acord que s’ha tancat a última hora.

La FEEC convocarà igualement una trobada amb totes les entitats per explicar i debatre aquests canvis de cara al 2023.

Totes les novetats de la llicència federativa es podran consultar les pròximes setmanes quan comenci el període per a federar-se. Aquest any per tercera vegada es mantindrà la possibilitat de federar-se online a través del web de la FEEC per aquelles persones que es federin per primera vegada, recordant que aquelles que ho van fer per primera vegada aquest any 2022 no ho podran renovar via web i tindran que fer-ho a través d’una entitat excursionista.

L’Assemblea ha servit també per a realitzar diferents canvis en els estatuts de la FEEC que han estat aprovats per unanimitat.