FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/05/2021

L’Assemblea de la FEEC aprova l’exercici de l’any 2020 i el calendari electoral

Entitats

L’Assemblea General Ordinària de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha servit per aprovar l’exercici econòmic del 2020. Una trententa d’entitats han aprovat, per unanimitat, els comptes anuals de l’exercici econòmic de l’any anterior i l’estat de comptes a 31 de desembre.

L’Assemblea de les entitats de la FEEC s’ha celebrat per segona vegada integrament de forma telemàtica com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

Una Assemblea que ha començat amb la benvinguda als assistents, per part del Director Tècnic de l’Editorial Alpina, Josep Maria Musachs i Jordi Merino, president de la FEEC.

Pel que fa a l’informe de les activitats de l’exercici vençut, els caps d’àrea de la FEEC han fet un repàs de les accions dutes a terme el passat 2020, en un any marcat per la pandèmia i on s’han alterat les activitats més avituals.

En l’informe de presidència, el president de la FEEC, Jordi Merino, ha remarcat la importància de ser la tercera federació esportiva de Catalunya en le tancament de les dades del 2020. La xifra s’enfila en un nou rècord histìoric i arriba fins a les 42.479 llicències federatives . A més a més de superar per primer cop les 15.000 llicències femenines, amb un total de 15.617 federades.  Seguint la seva intervenció Merino ha fet un repàs exhaustiu als números de la FEEC i a l’augment significatiu d’expedients que va patir l’asseguradora de la FEEC aquest 2020. Tot i aquest augment el president de la FEEC ha remarcat que això no ha fet que les quotes de les llicències hagin pujat el preu per als federats, ja que des de la FEEC es va cobrir aquesta pujada amb una inversió a l’asseguradora de 44.000 euros per a que els federats no tinguessin cap augment en la seva llicència.  Aquesta Assemblea també ha servit per fer un repàs de totes les àrees de la FEEC durant el 2020, amb especial atenció a la comunicació amb els federats, entitats i altres practicants de la muntanya en aquest any de pandèmia. La tasca de totes les àrees ha estat determinant per poder convertir-se en una referència aquests darrers messos.

Cal destacar també que el web de la FEEC ha superat per primer cop el passat 2020 els 2 milions de visites. En total han estat 2.118.717 les visites que ha tingut el web federatiu durant aquest 2020.

L’Assemblea General Ordinària ha servit igualment per aprovar la proposta de la junta per la signatura del conveni de col·laboració entre la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF), mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), el Servei General d’Informació de Muntanya (SGIM) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), per a la conservació del llegat i donar continuïtat al fons documental i museístic del Servei General d’Informació de Muntanya (SGIM) ubicat a Sabadell.

Aprovat el calendari electoral 

L’Assemblea General Extraordinària que s’ha celebrat un cop finalitzada l’ordinària ha servit per aprovar el reglament electoral i el calendari electoral.  L’aprovació d’aquests dos procediments han de portar a les eleccions a la junta de la FEEC el pròxim 12 de juny.

La junta actual de la FEEC dimitirà el pròxim 18 de maig, aquells membres que obtin a la reelecció. A partir d’aquí es constituirà una junta provisional que ha de dirigir tot el procés electoral.

L’actual president de la FEEC, Jordi Merino, i bona part de l’actual junta ja han anunciat que es presentaran novament a les eleccions.

Aquest pròxim 10 de maig es farà la convocatòria de forma oficial per a les eleccions i del 19 al 28 de maig es podran presentar les candidatures. Serà el pròxim 1 de juny quan es proclamaran les candidatures presentades al procés electoral.

El nou president/a de la FEEC, en cas de que se celebrin eleccions el 12 de juny, seria proclamat el 21 de juny.