FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans, a Berga del 5 al 8 de desembre | FEEC

Notícies - 09/11/2014

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans, a Berga del 5 al 8 de desembre

Excursionisme

La 38a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans tindrà lloc a Berga del 5 al 8 de desembre, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya. Caminades, visites culturals, conferències i àpats aplegaran excursionistes d’arreu dels Països Catalans durant els tres dies de l’Aplec. A més de recórrer per indrets tan emblemàtics com el Pedraforca, el Santuari de Queralt o el Pi de les Tres Branques, els participants podran aprofundir en el coneixement de la comarca del Berguedà i visitar-ne racons poc coneguts.

El programa complet el trobareu al web de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans que ha creat el CEC, des d’on també es poden fer les inscripcions, fer consultes, respondre una enquesta i adquirir una samarreta tècnica commemorativa d’aquesta edició que aculles les entitats excursionistes, el municipi de Berga i la comarca del Berguedà.

38 anys fent excursionisme pels Països Catalans

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans és una trobada anual de caràcter festiu que es va celebrant en diferents territoris de parla catalana. A més de sortides a la muntanya també s’organitzen altres activitats culturals i socials.

El primer Aplec va tenir lloc al Tossal del Tres Reis, el punt més alt del Montsià, l’any 1977 i l’última trobada va ser a Andorra l’any passat. L’edició d’aquest any, promoguda una vegada més per la FEEC, està organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, i forma part dels actes del Tricentenari 1714-2014.