FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/03/2014

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans, a Berga al desembre

Cultura Excursionisme Societat

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans d’aquest any tindrà lloc a Berga, els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre. Aquesta 38a edició de l’esdeveniment, que preveu portar a la ciutat més d’un miler de visitants, l’organitza el Centre Excursionista de Catalunya (CEC).

Pep Iguarta, del CEC, explicava al Regió7 que per a dur a terme aquest aplec caldrà un desplegament notable de mitjans que permeti cobrir les necessitats dels participants, com ho són: l’allotjament i el transport, i que ho farà amb la col·laboració de les entitats excursionistes, clubs esportius i l’ajuntament de la ciutat. A més, des del consistori també s’hi vol implicar l’Associació d’Hostaleria i de Turisme.

La capital del Berguedà, que ja ha començat a treballar amb el programa de l’aplec, acollirà activitats diverses del món de la muntanya, com ara: excursionisme, BTT, escalada i vies ferrades. Així mateix, també es realitzaran activitats de caire cultural com conferències, col·loquis o projeccions d’audiovisuals.

Aplec Excursionista del Països Catalans

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans és una trobada anual de caràcter festiu que es va celebrant en diferents territoris de parla catalana. A més de sortides a la muntanya també s’organitzen altres activitats culturals i socials.

El primer Aplec va tenir lloc al Tossal del Tres Reis, el punt més alt del Montsià, l’any 1977 i l’última trobada va ser a Andorra l’any passat. S’espera que enguany, Berga sigui el lloc idoni de trobada per tots aquells amants de la muntanya amb ganes de compartir experiències, discutir temes que preocupen al moviment i sobretot contribuir a millorar i a respectar l’amor pel medi ambient.