FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/07/2015

L’alpinista Ferran Latorre fa el cim del Gasherbrum I sense oxígen

Alpinisme

L’alpinista català Ferran Latorre ha assolit aquest matí el seu onzè vuit mil, el Gasherbrum I (8.069 m), després d’haver patit els darrers dies fortes nevades que han dificultat l’ascensió. Els seus companys de cordada des de l’inici de l’expedició han estat el francès Yannick Graziani i l’alemany Tom Seidensticker.

El Gasherbrum I és l’onzè cim més alt de la Terra. També se’l coneix com a K5 o Hidden Peak. Es troba a la serralada del Karakoram, situat entre la frontera de Pakistan i Xina, formant part del conjunt dels Gasherbrum. El cim que acaba de coronar l’expedició de Ferran Latorre va ser batejat com a K5 (cinquè pic del Karakoram) per T. G. Montgomery el 1856 quan veié els pics de la serralada per primera vegada.

Entrevista a la revista Vèrtex

La revista Vèrtex 261 que acaba de sortir, ofereix una entrevista en profunditat a l’alpinista i operador de càmera i postproducció, Ferran Latorre, reconegut internacionalment per les seves ascensions als vuit mils de la Terra. L’entrevista repassa la seva brillant trajectòria, la qual arrenca de molt abans.

El tancament de l’edició del número d’estiu ha coincidit amb l’ascensió al Gasherbrum I, l’onzè vuit mil que ha coronat, sempre sense l’ús d’oxigen suplementari. Però la seva fita d’escalar els catorze gegants de la Terra només és una etapa en la trajectòria llarga i envejable d’un alpinista que ha brillat en totes les modalitats d’escalada.

L’entrevista, realitzada per Pep Soldevila, destaca que en els últims anys, el ressò de l’activitat alpinística de Ferran Latorre prové de les ascensions als vuit mils de la Terra i aprofundeix en les motivacions de qui afirma haver trobat “la recompensa pel camí escollit a la vida”.