FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/11/2016

L’alpinisme pioner català a l’autobiografia de Jordi Pons

Alpinisme Cultura Societat

“Vaig treure l’Aconcagua, l’esquí nòrdic i el Kilimanjaro que havia pujat amb la meva dona per quadrar els 600.000 caràcters que li demanava l’editorial. Jo no sabia que eren això dels caràcters” va explicar Jordi Pons en la presentació del que és la seva autobiografia en el llibre Jordi Pons. Alpinisme sense ficció. 

En una “Galeria d’excursionistes il·lustres” de la seu del Centre Excursionista de Catalunya absolutament plena, Pons va demostrar que manté intactes aquelles ganes d’explicar “coses”, va dir ell, i de fer servir les seves aventures com a fil conductor de la història de l’alpinisme pioner a casa nostra.

20161114_200126Pons va recordar les seves primeres aventures als Alps amb la seva vespa que frenava poc i feia poca llum. Un viatge a Chamonix l’any 1957 va ser premonitori per escalar poc després l’Eiger o el Cerví els anys seixanta. Les seves ascencions no es van acabar als Alps, ja que va fer diferents ascensions inèdites al costat de companys del Club Muntanyenc de Barcelona als Andes, a l’Hindu Kush o a l’Himàlaia. Per primer cop l’alpinisme català i estatañ superava els sis mil, els set mil i els vuit mil metres.

Jordi Pons amb un tó més que distès va aprofitar per explicar diferents anècdotes de com s’ho feien per arribar fins a la Molina evitant els revisors dels trens que els portaven fins allí.

El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, va voler estar també al costat de Jordi Pons en el dia que es presentava part de la història de l’alpinisme català.

Emili Civís encarregat de fer el pròleg del llibre de Jordi Pons, Jaume Altadill qui es va encarregar de presentar el llibre, Joan Garrigós, president de la FEDME, Òscar Cadiach, Xavier Pérez-Gil, Jordi Canals, Remi Brescó, Anton Fontdevila o Josep Maria Sala entre altres  van ser alguns dels noms relacionats amb el món de l’excursionisme i l’alpinisme que van acompanyar a Jordi Pons a la posada de llarg de la seva autobiografia.

Foto de portada: Anglada i Pons Annapurna Est (8.026) any 1974, Foto:Emili Civis. 

20161114_202135

 

Maquetación 1

 

Títol: Jordi Pons. Alpinisme Sense Ficció

Editorial: Desnivel

Autor: Jordi Pons

Revisió Literària: Jordi Lalueza

1a edició octubre 2016