FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/09/2017

L’alpinisme català s’exposa a l’Espai Cultura de Sabadell

Alpinisme Cultura

L’Espai Cultura de Sabadell ha inaugurat avui l’exposició “A punt i amunt“, amb la presència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino i el secretari general de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras. Organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, el Servei General d’Informació de Muntanya i l’Aliança Internacional de Museus de Muntanya, vol ser la primera pedra cap a un futur museu català de la muntanya.

L’exposició, que romandrà oberta al públic fins al 4 de febrer, pretén mostrar els equipaments i materials emprats en les expedicions més remarcables als cims més alts del món. Però també hi ha molts equipaments, utilitzats en altres ascensions remarcables, que caldria recuperar per tal de conservar la memòria alpinística del nostre país i per aconseguir-ho cal la implicació de tothom.

A Catalunya l’evolució de l’excursionisme cap a l’alpinisme esportiu es manifesta plenament als anys 30, però amb la utilització d’uns materials que avui ens semblen ben precaris, com són les cordes de cànem, els esquís de fusta, o els piolets i grampons forjats a mà artesanalment, així com els mosquetons o qualsevol ferro utilitzat en l’escalada.

En la dècada dels anys 60 es comencen a organitzar al país les primeres expedicions amb els objectius fixats en muntanyes llunyanes, en les quals els alpinistes catalans juguen un paper determinant.

Pas a pas els catalans hem anat assolint els principals cims del món, situant l’alpinisme català a nivell internacional.

exposabadell

Activitats complementàries

Els diumenges 8 d’octubre i 14 de gener a les 12 del migdia està prevista una visita guiada, apta per a tots els públics, a càrrec de Mont Callarisa. També es preveu fer un taller familiar el 19 de novembre a les 12 del migdia sota el títol “Com ens orientem a la muntanya?”, destinat a joves de 8 a 12 anys. L’11 de gener es podrà assistir a una taula rodona al voltant de la conservació i la memòria de l’alpinisme català. Totes les activitats són gratuïtes.

Fotos / Espai Cultura Sabadell