FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/02/2016

L’AE Matxacuca guanya el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips a La Cameta Coixa

Curses per Muntanya

La població de Miravet ha acollit la vuitena edició de la cursa per muntanya La Cameta Coixa, organitzada per el Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, aquest diumenge 21. La cursa ha sigut, a més a més, el marc del Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Els corredors de la categoria absoluta han cobert un circuit de 21 quilòmetres amb 1.350 metres de desnivell positiu. Com ja és tradició, un tret de canó ha llançat la sortida de la cursa des del pati d’armes del castell templer de Miravet. Els senders que travessen el bosc de ribera i el Camí de Sirga han sigut un veritable trencacames per els corredors. Si a això es suma un terreny altament pedregós, resulta una cursa molt exigent i tècnica.

El popular corredor magribí, resident a Andalusia, Zaid Ait Malek, ha revalidat el títol de guanyador de la cursa en categoria absoluta individual. L’ultrafondista ja és un habitual a Miravet i ha assegurat que pensa repetir el proper any. Ait Malek ha volat, parant el cronòmetre en 1 hora i 52 minuts. El segon classificat ha sigut Andreu Simon (AE Intempèrie), amb 1 hora i 55 minuts, i el tercer, a només dos segons, Mario Bonavista. Simon i Bonavista han entrat junts a meta, i ha sigut el cronòmetre qui ha decidit les posicions finals.

En categoria femenina individual la guanyadora ha sigut Marta Molist (AE Matxacuca), amb un temps de 2 hores i 16 minuts. Molist comenta que “ha sigut una cursa molt maca, amb una sortida molt especial des del castell. Un recorregut tècnic, amb molta pedra. No és un terreny al que estiguem acostumats a l’equip. He anat tota l’estona amb la Ragna Debats, fins a la Covalta, on m’he pogut escapar. No m’esperava aquesta victòria, hi havia molt nivell en categoria femenina”. La corredora del CEM La Cameta Coixa, Ragna Debats, ha sigut segona, amb 2 hores i 19 minuts, i Sílvia Leal tercera, del Centre Excursionista Pontsicà, amb 2 hores i 24 minuts.

L’equip de l’AE Matxacuca, Campió de Catalunya de Curses per Muntanya per Equips

No han passat ni cinc mesos des de l’últim Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per Equips a la Pujada del Montsià, a Alcanar. A Miravet, l’actual campió, l’equip de l’AAE Escola Treball-Borges Trail defensava el títol i presentava un equip de luxe. Però aquest cop s’han girat les tornes, i els subcampions del 2015, l’AE Matxacuca s’han imposat amb claredat, sumant 553 punts. El club de Santa Cristina d’Aro ha aconseguit col·locar 4 corredors en categoria masculina al Top 10. En categoria femenina, Marta Molist ha sigut primera i Paloma Lobera tercera. Marta Molist explica que “hem sortit a guanyar, a donar-ho tot malgrat que no hem seguit cap estratègia en concret. Ha sortit tot rodó”.

El subcampionat ha sigut per l’AAE Escola Treball-Borges Trail i ha completat el podi el Centre Excursionista Pontsicà. Cal destacar que la corredora del club bergandenc, i membre del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya, Maria Beringues, ha sigut la guanyadora en categoria júnior. Menció especial per el club local, CEM La Cameta Coixa, que malgrat patir les baixes d’última hora de dos dels seus puntes de llança, Pere Aurell i Xavier Sahuquillo, ha aconseguit una treballada quarta plaça, amb 274 punts.

Classificació per equips

1r AE Matxacuca. 553 punts

2n AAE Escola Treball-Borges Trail. 394 punts

3r CE Pontsicà

4t AE Mountain Runners del Berguedà. 382 punts

5è CEM La Cameta Coixa. 274 punts

6è CE Patxanguerus d’Alforja. 210 punts

7è CE Trail Tarraco. 180 punts

8è CE Guissonenc. 156 punts

9è CE Refalgarí. 136 punts

10è UEC Tortosa. 84 punts

11è AE Talaia. 40 punts

Fotografies / Ivan Torres