FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/08/2021

L’accés amb cotxe al Refugi Estanys de la Pera queda limitat als clients amb reserva prèvia

Cerdanya Excursionisme Refugis

A partir d’aquest agost, l’accés amb cotxe a l’aparcament de la Font de Pollineres (Cerdanya) estarà restringit. Per regular l’accés s’instal·larà una barrera a la pista que comença a l’Estació d’Esquí Nòrdic d’Aransa així com a la pista que s’agafa des del Refugi de Cap de Rec.

Els clients que tinguin reserva prèvia per dinar o pernoctar al refugi Estanys de la Pera de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, però, tindran una autorització per accedir amb el seu vehicle a l’aparcament de la Font de Pollineres. Per realitzar la reserva s’haurà de contactar amb el refugi a través del correu estanysdelapera.refugi@feec.cat o mitjançant la plataforma WhatsApp al telèfon 606 99 14 73 i es demanaran les dades i el pagament d’una bestreta. Un cop rebudes, el refugi enviarà als clients un permís per poder autoritzar el pas per la barrera.

Per poder arribar al refugi d’Estanys de la Pera, els conductors hauran de recollir la clau de la barrera a l’Hostal “El Pas de la Pera” a Aransa. Caldrà ensenyar el permís a l’hostal (imprès o bé emplenant una còpia al mateix hostal) i deixar una fiança de 20€ en recollir la clau. Arribats a la barrera, es podrà obrir amb la clau i s’haurà de deixar tancada després de passar-hi. La clau es podrà retornar durant el camí de baixada.

Un cop a l’aparcament de la Font de Pollineres és important deixar el permís visible dins el vehicle estacionat. Des de Pollineres, només cal seguir el GR 11.10 (marques blanques i vermelles) durant un recorregut de 2,5km de distància i 200m de desnivell acumulat fins a arribar al refugi i als estanys.