FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Pendon
Foto: Albert Pendon

Notícies - 09/11/2023

La Xarxa de Parcs Naturals i la FEEC sumen esforços per apropar la muntanya a tothom

Excursionisme Inclusió

Per segon any, la Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) commemoren el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una gran festa. Els entorns de l’antic càmping de Fontmartina, a Fogars de Montclús, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, s’ompliran de vida en una jornada inclusiva per a totes les edats i capacitats el proper diumenge 19 de novembre. Serà un matí amb activitats de natura i lleure, tallers de manualitats, un passeig adaptat entre alzines i castanyers, una ruta teatralitzada inclusiva i un espectacle d’animació com a cloenda.

La FEEC busca voluntaris i voluntàries per aquesta jornada solidària i per a fomentar la muntanya per a tothom

Durant aquesta jornada, pensada per a tothom, es posarà a disposició dels assistents que ho requereixin diferents recursos de suport a l’accessibilitat com intèrprets de llengua de signes catalana (LSC), Braille i audiodescripció per a persones cegues, cadires Jölette per a persones amb mobilitat reduïda i un equip d’atenció i suport per atendre personalment les necessitats que es presentin, entre d’altres.

Totes les entitats que es vulguin apuntar com a voluntaris a la jornada podeu enviar un correu electrònic a area.inclusio@feec.cat .

La jornada estarà plena de sorpreses i compta amb la col·laboració especial de la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat que impulsa el desenvolupament social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Els nois i noies d’aquesta entitat seran els dinamitzadors d’un taller de plantació d’heures, que després els participants podran utilitzar per decorar finestres i balcons.

Aquesta jornada ha estat resultat de la suma de capacitats i voluntats de diferents entitats que treballem per a la inclusió social i accessibilitat de totes les persones al medi natural i que s’han sumat a la Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per fer possible aquest dia, que estarà coordinada per Aprèn, Serveis Ambientals.

Des de la Xarxa de Parcs Naturals s’anima tothom a assistir-hi i gaudir d’un diumenge únic.

Es pot ampliar la informació i consultar el programa dels tallers i activitats que s’organitzen (algunes d’elles amb reserva prèvia) en aquest enllaç i consultar el PDF accessible aquí.

En el vídeo següent es poden veure imatges de la primera edició, feta el 3 de desembre l’any passat a la Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Amb aquesta jornada festiva volem celebrar la diversitat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb (dis)Capacitat perquè tothom puguem descobrir i viure la natura per igual.

Podeu consultar el programa d’activitats previstes per a aquesta jornada, que aplega un gran ventall de tallers, passejades, una ruta teatralitzada i un espectacle per acabar el matí amb música i ball.

Totes les activitats i els tallers, així com també l’espectacle final, compten amb intèrprets de llengua de signes catalana (LSC) i altres recursos de suport a l’accessibilitat.