FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/02/2022

La ‘Via Pirinenca’ il·luminarà el Pirineu el pròxim mes de juliol

Societat

300 cims dels Pirineus s’il·luminaran el pròxim 2 de juliol amb una iniciativa impulsada des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Gure Esku Dago i la Federació d’Entitats Excursonistes de Catalunya.

L’acció “Via Pirinenca” pretén unir la demanda del dret a decidir de Catalunya i Euskal Herria i obrirà les inscripcions el proper 1 de març.  

La iniciativa s’inspira en mobilitzacions anteriors, com ‘Llum i llibertat’ que va il·luminar 131 agulles de Montserrat (2019), les rèpliques basques que van il·luminar muntanyes emblemàtiques com Aiako Harria, Txindoki o Anboto (2019), o la mobilització ‘Cims per la llibertat’ (2018).

Hi haurà alguns cims només aptes per a alpinistes amb gran experiència, però una gran part dels cims estaran oberts a la participació de tota mena de muntanyencs. Cada cim serà un repte col·lectiu basat en la cooperació, cuidant en tot moment la seguretat dels participants.
El respecte al medi ambient serà fonamental en aquest projecte. Per això, la participació comptarà amb un sistema d’inscripció dissenyat per evitar la massificació.