FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/07/2022

La ‘Via Pirinenca’ il·lumina més de 300 cims del Pirineu

Cerdanya Alpinisme Excursionisme Societat

Més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu s’han il·luminat simultàniament aquest dissabte 2 de juliol en el marc de la “Via Pirinenca”.

Aquesta acció conjunta entre l’Assemblea, Omnium, Artistes de la República, Gure Esku, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la fundació Reeixida ha agrupat a més de 1.500 excursionistes que han fet una cadena de llums des del Mediterrani i fins a l’Atlàntic utilitzant uns farells especials i llanternes frontals.

L’acte central ha tingut lloc a les nou del vespre a la Cerdanya a la localitat de Guils amb parlaments de la Presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, la seva homòloga de Gure Esku Dago, Amalur Álvarez, i el President de la FEEC, Jordi Merino. També han participat el batlle de Guils de Cerdanya, Josep Mendo; Marc Sellarès, d’Artistes de la República, i Dídac Amat, d’Òmnium Cultural. En representació de la FEEC també hi ha assistit Ramon Tornero, coordinador del Comitè de Refugis.

Durant la seva intervenció, el President Jordi Merino ha recalcat que “Sentim en molts discursos i molta gent que el suflé ha baixat. Per aquest motiu, hem de revifar la flama. Que millor que amb la Flama del Canigó, com ho vam fer fa una setmana, o amb la Flama de la Llengua Catalana, com ho portem fent des de fa 54 anys. Avui tindrem una altra flama encesa en forma de farells a la Via Pirinenca.”.

Acabats els parlaments, des del mirador de Guils els participants de l’acte han pogut veure com s’il·luminaven la Tossa d’Alp, les Penyes Altes de Moixeró, el Comabona i el Puig de la Canal de Cristall.

Cal mencionar que des del CECOR ubicat a Barcelona (Barcelonès) els membres de l’Àrea de Seguretat de la FEEC, encapçalats pel Cap de l’Àrea Josep Maria Silvestre, van passar tota la nit vetllant per la seguretat dels participants de la Via Pirinenca a Catalunya i fent tot el necessari perquè tot anés tal com estava previst.