FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/08/2019

La VI Trobada senderista transfronterera, a la Portella de Mentet

Conflent Ripollès Alpinisme

La Portella de Mentet (2.412 m) serà l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus el diumenge 1 de setembre. Es tracta una collada d’alta muntanya dels contraforts orientals del Massís del Canigó que forma part del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, situada a l’extrem sud-oest del terme de Mentet i al nord-oest del de Setcases.

La trobada, organitzada per la FEEC i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Grup Pirinenc Excursionista Nord Català i el Club Excursionista Ripoll, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada serà protagonitzada per una caminada que unirà el refugi Pastuira, situat a la cota inferior de l’estació d’esquí Vallter 2000, amb la Portella de Mentet, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 76. Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 415 metres en poc més de 2 quilòmetres. La caminada té una durada d’entre 1,45 i 2 hores. Un cop arribats a La Portella de Mentet ens trobarem amb els companys del Comitè Departamental de l’Occitània de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), que arribaran pel vessant francès d’aquest sender.

En aquesta ruta encara ressonen els ecos de la història recent. Aquest coll, com els de Belitres, Ares, Banyuls o Manrella, va ser un dels passos per on van emprendre l’exili gairebé 500.000 persones l’any 1939. Actualment és punt de pas del sender transfronterer GR®T 76, un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès.

Aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

Les inscripcions s’han de realitzar a traves de la pàgina web de la FEEC abans del 25 d’agost i cal estar en possessió de la llicència federativa FEEC 2019 (mínim modalitat A).

Un cop finalitzada la caminada teniu l’opció de dinar al restaurant La Cabanya de Setcases amb un menú especial que ens han preparat per un preu de 18 € per persona. En el moment de realitzar la inscripció haureu d’indicar si voleu participar en aquest dinar i escollir només el segon plat.

Horaris de la jornada (1 de setembre de 2019) 

  • 10:00 h: trobada a l’aparcament inferior de l’estació d’esquí Vallter 2000 (refugi Pastuira) i inici de la caminada
  • 12:00 h: Arribada a la Portella de Mentet, on es farà un breu acte institucional
  • 14:30 h: Dinar opcional al Restaurant La Cabanya de Setcases (18 € per persona)