FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Trail Xics Montseny
Foto: Trail Xics Montseny

Notícies - 11/06/2021

La Verticalp encetarà la primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La prova que obrirà el teló de la primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail serà la Verticalp, organitzada pel Club Cerdanya Pirineus, el 22 d’agost. El calendari d’aquest primer Circuit estarà format per vuit proves d’arreu de Catalunya, que se celebraran durant els mesos escolars, des de finals d’agost a principis de juny. El Circuit d’Escoles de Trail neix amb la voluntat que els més petits, de 5 a 12 anys, participin en curses per muntanya traient pes a la vessant més competitiva. El Circuit s’havia d’estrenar el passat 2020, però a causa de la pandèmia es va haver de suspendre.

8 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit estarà format per vuit proves repartides durant el 2021 i 2022, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’agost del 2021 al juny de l’any 2022. Així doncs, les proves estaran repartides de la següent manera:

  • 22 d’agost 2021- Verticalp (Club Cerdanya Pirineus)
  • 5 de setembre 2021 – Up Xic (Centre Excursionista Voltreganès)
  • 25 de setembre 2021 – Entre Castells Vilajuiga (GE Capgirell – Club Trail Running Cap de Creus )
  • 19 de desembre 2021 – Raions (Centre Excursionista de Catalunya)
  • 19 de febrer 2022 – Vallès Drac Kids (Centre Excursionista Terrassa)
  • 1 de maig 2022- Mitja Kids (Escola trail Barcelona)
  • 28 de maig 2022 – Mini Trail (Trail Xics Montseny)
  • 5 de juny 2022 – Berga Trail Kids (A.E. Mountain Runners del Berguedà)

Próximament es donaran a conèixer tots els detalls de les curses. El calendari i tota la informació necessària es penjarà al web de la FEEC.

La primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

El propòsit de crear aquest circuit va aparèixer quan el seleccionador de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i director del Centre de Tecnificació, Pere Rullan, va detectar, juntament amb el tècnic Fernando Rosa, l’important treball que es fa des de les entitats amb les escoles de trail. Molts dels joves que entraven amb 15 anys al Centre de Tecnificació, provenien d’una escola de trail i es va buscar la manera de treballar de forma conjunta entre la FEEC i aquestes entitats. Tenir una quarantena d’escoles censades amb uns 1.800 joves sota la seva tutela no era quelcom fàcil d’obviar.

Tal com va apuntar Rullan en una entrevista el febrer de 2020, la diferència recau en el format de les proves: “Volem que les curses siguin festes de muntanya, no tan encarades en la competició. Intentarem incentivar la introducció d’altres activitats per tal que no només hi hagi la cursa”. Això podria incloure, per exemple, el muntatge d’un rocòdrom o d’altres activitats relacionades amb el medi.

A més, pel que fa als reconeixements, seran exclusius de cada cursa i es premiarà a tots els nois i noies per igual, no hi haurà ni un campionat ni un reconeixement global del circuit.