FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marta Anglès
Foto: Marta Anglès

Notícies - 26/02/2023

La ‘Vallès Drac Kids’, tercera aturada de les escoles de trail amb més de 200 participants

Vallès Occidental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El II Circuit Català d’Escoles de Trail ha viscut la seva tercera aturada a Terrassa a la tradicional Vallès Drac Race organitzada des del Centre Excursionista de Terrassa.

La cursa ha inclòs aquesta temporada la Vallès Drac Kids que de la mà de l’escola de Trail del mateix CET. Kames Kids Vallès, ha organitzat la cursa per els més petits que han volgut participar en aquesta tercera prova del circuit.

Aquesta ha estat la 6a edició, i per segon any ha format part del circuit català d’escoles de trail de la FEEC amb més de 200 participants en les diferents curses. En total han estat fins a 4 proves de curses per muntanya que s’han realitzat de forma continuada, començant pels més grans amb les categories sub12 i sub14 amb un total de 70 participants que han realitzat un circuit de 3 km. Les categories sub10 (2,5 km) i sub8 (1,5 km) , amb una alta participació que ha superat la cinquantena de dorsals en totes dues. Els més menutsm amb una quarantena d’inscrits/es, per a la categoria sub-6 han corregut en un circuit de 1 km.
Els diferents circuits s’han dissenyat per camins de muntanya amb un desnivell moderat, adaptat al reglament del circuit català d’escoles de trail.

En total prop de 200 nens i nenes han participat de la cursa que fuig de l’esperit més competitiu i aposta per seguir formant a aquells i aquelles que comencen en el món de les Curses per Muntanya.

7 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit està format aquesta temporada per vuit proves repartides durant el 2022 i 2023, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’octubre del 2022 i el maig de l’any 2023. A més a més de les ja disputades Minis de la Femsui (CE Caminaires de Vilamajor), Raions (CEC) i la Vallès Drac Race, les proves queden repartides de la següent manera:

  • 16 d’abril: 4 Termes Kids (Centre Excta. l’Areny)
  • 1 de maig: Mitja Kids (Ass. Esportiva la Mitja del Castell)
  • 21 de maig: Berga Trail Kids (Ass. Esportiva Mountain Runners del Berguedà)
  • 27 de maig: Mini Trail (Ass. Esportiva Trail Xics Montseny)