FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/04/2019

La Trencacims 7000 inicia la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

La 8a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència arrencarà el proper 6 d’abril amb la Trencacims 7000, organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims. La prova, que s’estrena al calendari FEEC, és un clàssic per la gent del poble, que l’espera any rere any. Els voluntaris, corredors i acompanyants es deixen envair per l’ambient festiu i les ganes de gaudir de tot el que genera aquest esdeveniment esportiu.

Un camí de torxes marcarà l’inici de la cursa, deixant pas a gairebé 300 corredors que hauran de fer 50 quilòmetres amb 4.400 metres de desnivell positiu. Els participants hauran de creuar camins, senders i trams molts complicats, però dels que agraden als corredors amants de la muntanya. L’altura màxima serà al cim de l’Espina (1.156 m), des d’on els corredors podran gaudir d’unes vistes espectaculars. El recorregut de la Ultramarató de les Terres de l’Ebre està fet per als més agosarats que no tenen por a superar els obstacles i la dificultat amb què compta la prova.

Noms propis com Feliciana Orquiola (CE Trail Tarraco), campiona de Catalunya 2018 a la Ultra Trail Estels del Sud, o Francesc Caballé (CE Montblanc), segon en categoria sènior al mateix campionat, hi seran presents per gaudir del magnífic escenari del Parc Natural dels Ports, on cada quilòmetre és diferent a l’anterior. En categoria masculina també hi ha Abel Carretero com a favorit, amb Lluisma Mas o Carles Bartrina. Susana Rivera, campiona de les dues últimes edicions, també hi serà present, però no ho tindrà fàcil per revalidar la prova, ja que haurà de superar a Sílvia Puigarnau.

Foto / Ximo Barberà