FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEEC
Foto: CTEEC

Notícies - 03/02/2021

La tecnificació de la FEEC no afluixa el ritme i celebra noves concentracions

Maresme Pallars Sobirà Escalada esportiva Esquí de muntanya Centres de tecnificació Escalada Esquí de Muntanya

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC), juntament amb la Selecció Catalana d’Escalada i l’equip català de paraescalada han realitzat la segona concentració de l’any aquest cop a la Sala Golem d’Arenys de Munt (Maresme). Els entrenaments s’han realitzat seguint els protocols de seguretat de la FEEC i mantenint les mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb la Covid-19.

L’equip del CTEEC, format per les categories sub- 12, 14, 16, 18 i 20 i absoluts, i la Selecció Catalana van fer un entrenament enfocat en la disciplina de dificultat i posteriorment uns exercicis de bloc. Ho han fet per preparar-se per la Copa d’Espanya de Dificultat que se celebrarà el 19 i 20 de juny a Madrid. D’altra banda, els tres membres de l’equip català de paraescalada acompanyats de dos convidats també van realitzar uns entrenaments enfocats en la disciplina de dificultat i seguint les mesures de seguretat específiques d’aquesta. L’objectiu era fer un retrobament, ja que ha estat la primera concentració de l’any a la que han pogut participar, i donar continuitat a l’entrenament dels membres de l’equip.

Com expliquen Ivan Terricabras, seleccionador i director tècnic del CTEEC, i Manolo Navarro, seleccionador i director tècnic de la Selecció Catalana, si no és amb aquestes concentracions, molts dels esportistes no poden entrenar pel seu compte, ja que els rocòdroms estan tancats i n’hi ha que viuen a municipis on no tenen la possibilitat d’anar a roca a practicar, com és el cas dels que viuen al Barcelonès. Per aquest motiu, actualment les concentracions que es realitzen són més necessàries que mai i els esportistes aprofiten al màxim aquestes ocasions per preparar-se per les competicions que encara es mantenen dempeus.

El CTEMC també es prepara per les competicions

El Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) tampoc afluixa el ritme i ha celebrat una concentració de dos dies on ha participat tot l’equip català. L’entrenament s’ha realitzat a l’estadi de competició de l’estació d’Espot (Pallars Sobirà) i complint amb totes les mesures de seguretat pertanyents en relació amb la pandèmia.

En la concentració, l’equip del CTEMC amb la col·laboració del Club d’Esquí d’Espot ha pogut realitzar entrenaments enfocats en el traçatge i els descensos. Per poder fer-ho de manera acurada i individualitzada, els tècnics han gravat vídeos dels esportistes realitzant els exercicis que més endavant han visualitzat per fer anàlisi de la tècnica dels esportistes i correccions. Així doncs, els esquiadors del CTEMC han pogut practicar i millorar la seva tècnica per preparar-se pel Campionat del Món a Andorra i la Copa d’Espanya i el Campionat d’Espanya per equips en el cas dels integrants més joves.

La pròxima cita serà el 27 i 28 de febrer a Panticosa a la segona prova de la Copa d’Espanya d’esquí de muntanya.