FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/09/2015

La Taga2040 Evo, última prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La Taga2040 Evo tancarà aquest diumenge la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, patrocinada per Tuga Active Wear i Cébé. La prova organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses ha prorrogat les inscripcions fins el proper dia 15.

La cursa arriba a la setzena edició repetint el circuit de l’any passat degut a la bona acollida,  i recuperarà el circuit infantil. El recorregut absolut, de 26,90 quilòmetres i 1.893 metres de desnivell positiu acumulat, garanteix emocions fortes pels corredors més exigents. La Taga és una cursa de muntanya en estat pur. Discorre per corriols en obagues, prats pirinencs, recs i torrents, amb uns paisatges immillorables i una vegetació molt canviant.

Per què el Taga?

El cim del Taga (2.040 metres) és el punt més culminant d’aquesta prova. La població de Sant Joan de les Abadesses, sortida i arribada dels corredors, hi té una vinculació especial, motiu pel qual és el protagonista principal. A més, molts excursionistes catalans ascendeixen aquest pic per apuntar-se el seu primer dos mil.

L’itinerari és una combinació del camí dels Escalers al Puig Estela amb el camí vell del Taga. Aquest últim és un camí secular per anar a peu des de Sant Joan de les Abadesses fins al cim del Taga. Sens dubte, un al.licient que conecta la modernitat de les curses de muntanya amb la tradició excursionista.

Fotografia / Pep Ubach