FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/05/2019

La Setmana de Muntanyisme de Badalona és cita pels apassionats de la muntanya

Barcelonès Escalada esportiva Cultura Escalada Societat

L’Agrupació Excursionista Bufalà consolida una de les cites obligatòries pels apassionats de la muntanya amb la seva trenta-quatrena edició: la Setmana de Muntanyisme al Teatre Principal de Badalona. La cita comptarà amb tres grans protagonistes que durant els 13,14 i 15 de maig explicaran la seva experiència.

Patxi Usobiaga serà el primer en inaugurar la cita el dilluns 13 de maig amb el documental ‘Sin Límites’. L’escalador ens convida a conèixer la vida d’un escalador professional i campió del món, i com de la nit al dia la seva carrera es veu forçadament aturada per tornar a connectar amb l’escalada des d’una altra perspectiva.

El dimarts 14 de maig, Maria BenachLluc Macià, Alberto Ginés i Dani Salas, de la productora Documalia Produccions, pretenen narrar l’aventura diària d’un grup de 5 joves escaladors i escaladores que han de compaginar estudis i vida quotidiana. Un documental carregat d’emocions, inquietuds, reflexions i experiències derivades de l’entorn personal de cada protagonista.

L’asturiana Rosa Fernández serà la protagonista que tancarà la setmana el dimecres 15 de maig i ens explicarà com combina la seva activitat alpinística amb projectes solidaris, i ens mostrarà com amb la seva constància, perseverança i tenacitat va aconseguir ser la primera dona espanyola a assolir el cim més alt de cadascun dels continents. El documental ‘Las 7 Cumbres’ preten explicar els cims coronats arreu del món: l’Everest (8.868 m) a l’Àsia, l’Aconcagua (6.959 m) a Sud-Amèrica, el McKinley (6.194 m) a Nord-Amèrica, la Piràmide de Carstenz (5.030 m) a Oceania, l’Elbrús (5.642 m) a Europa, el Vinson (4.897 m) a l’Antàrtida i el Kilimanjaro (5.895 m) a l’Àfrica.