FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Gerard Campderros
Foto: FEEC - Gerard Campderros

Notícies - 02/06/2024

La Selecció torna a vestir de groc els podis d’Ezcaray

Selva Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Ezcaray, una pintoresca localitat de La Rioja, ha estat l’escenari aquest cap de setmana del Campionat d’Espanya KV, reunint més de 400 participants en les modalitats individual i per seleccions. L’esdeveniment va començar amb una cerimònia d’obertura on totes les seleccions inscrites van desfilar pels carrers de la vila. Les condicions meteorològiques van ser un desafiament addicional pels corredors i corredores, amb una boira espessa, pluja intermitent i forts vents al cim van afegir un grau de dificultat a la prova.

La selecció catalana ho ha tornat a fer. Ha tornat a guanyar a tots els podis de totes les categories també en KV a l’estatal.

En aquest campionat, demostrant una gran regularitat i solidesa en totes les categories. En la categoria absoluta femenina, Mireia Hernandez (CE Terrassa) va aconseguir una meritoria quarta posició i la primera plaça en la categoria veterana A. Alba Tena (CE Madteam) va quedar novena, seguida de Rosa Maria Nieto (CM Monistrolenc) en l’onzena posició, Rosa Navarro (UEC Anoia) en la vint-i-unena, Cristina Vilarnau (CE Girona) en la vint-i-vuitena i Marta Llagostera (UEC Anoia) en la trenta-quatrena.

En la categoria absoluta masculina, Arnau Aranda (AE Matxacuca) va pujar al podi amb una magnífica tercera posició, Marcel Romani (UEC Gràcia) va ser quart, Jordi Alís (CE Cerdanya Pirineus) setè, Josep Lladó (CE Súria) dotzè i Wifred Lladó (CE Solsonès) va tancar el grup català en la vintena posició.

Pere Rullan: “Tornem a guanyar tots els campionats per autonomies, en categories inferiors i absolutes. Estem molt contents per la gran regularitat i solidesa que mostrem en totes les categories.

Les promeses masculines també van brillar, amb Aniol Pujiula (GECA) aconseguint la segona posició, Oriol Marín (UEC Anoia) sisè i Sergi Cabeza (AE la Mitja del Castell) vuitè. En la categoria femenina de promeses, Laia Montoya (2×2 Santpedor) va ser la gran vencedora, seguida de Laia Calzada (CE Madteam) en la quarta posició i Núria Tarragó (UE Vic) en la cinquena que va tancar i assegurar la victòria per equips de la selecció.

En la categoria juvenil masculina, Biel Sagués (Moianès Independent) va liderar el podi, seguit de Martí Costa (UE Vic) en la segona posició i Albert Soler (CCE Llorençà) en la tercera completant el triplet català. Jan Puigvert (CE Girona) va aconseguir una meritòria desena posició. En la categoria juvenil femenina, Uma Plans (Moinès Independent) va aconseguir la victòria, amb Rut Córdoba (CE de Sant Quirze) tercera, Clàudia Martin (CE Madteam) quarta i Clàudia Llesuy (CEPS) sisena.

En la categoria júnior masculina, Iu Net (AE Trail Xics Montseny) va ser el guanyador, acompanyat per Jan Castillo (Moianès Independent) en la segona posició i Lluís Puigvert (CE Girona) en la tercera, fent el segon triplet català. Lleir Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà) va acabar cinquè i Jaume Miranda (CE Torelló) vuitè. En la categoria júnior femenina, Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) va quedar tercera, Lina Escura (CE Madteam) cinquena i Mar Córdoba (CE de Sant Quirze) novena.

Gràcies a aquests excel·lents resultats, la selecció catalana s’ha proclamat guanyadora del Campionat d’Espanya per Seleccions en totes les categories, demostrant una vegada més la seva supremacia en les curses per muntanya, posant en valor la feina que es ve fent desde la FEEC desde fa més de dues dècades.

 

Més fotos de Gerard Campderros