FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/07/2019

La Selecció de curses per muntanya arriba amb quinze corredors a Andorra

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Nova cita de la Copa del Món de Curses per Muntanya. Aquesta vegada arriba a Andorra per coronar el cim més alt del país. Els millors corredors del moment es trobaran diumenge 28 per disputar l’Skyrace Comapedrosa. I entre ells, quinze components de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya.

Acompanyats pel tècnic Andrés Arroyo, qui formarà part de la convocatòria serà: Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Gisela Carrion (Associació Esportiva Matxacuca), Ester Casajuana (Club Excursionista Alliberadrenalina), Jonatan Cuesta (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), Gerard Españó (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Eduard Hernández (Associació Esportiva Matxacuca), Marta Llagostera (4000peus Associació Excursionista Collbató), Fernando López de Sagredo (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), Roger Martínez (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), Josep Morales (Associació Esportiva Matxacuca), David Prades (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Albert Pujol (Centre Excursionista Taradell), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès ARS).

Els corredors s’enfronten a 21 quilòmetres amb 2.280 metres de desnivell, que culminen al cim més alt del Principat, el Comapedrosa (2.972 m). Amb sortida i arribada a Arinsal, té dues llargues pujades en un terreny molt tècnic d’alta muntanya. La primera pujada és fins als 2.942 metres d’altitud i la segona té com a cirereta el sostre d’Andorra. Un entorn ideal amb panoràmiques del Parc natural de les Valls del Comapedrosa.

En l’última edició, quatre corredors entraven al top20. Gerard Españó entrava 9è, David Prades 15è, Albert Pujol 16è i Jordi Alís 20è. La Selecció arriba amb força perquè tant noies com nois acabin en posicions destacades a la prova andorrana.