FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 02/06/2022

La selecció catalana vol més somriures que llàgrimes a la Copa del Món

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya viatjarà aquest cap de setmana fins a Salzburg al ritme que marca el so de la música per disputar la Hochkönungman Skyrace.

Les muntanyes icòniques on la família Trapp fugia de l’ocupació nazi d’Austria, en la famosa pel·lícula que va situar la ciutat de Mozart a totes les pantalles, l’equip dirigit per Pere Rullan buscarà trobar més somriures que no pas llàgrimes en una nova aparició del combinat nacional a la Copa del Món de Curses per Muntanya.

Rullan s’emporta fins a Austria a quatre corredors que ja han disputat alguna cursa aquesta temporada amb la selecció i a una jove veterana com Mercedes ‘Mesi’ Arcos (CM Sant Cugat) que s’enfundarà per primer cop la samarreta groga de la selecció.

La resta de l’equip el formen; Núria Hospital (Trail Camí dels Ibers), Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Albert Ballús (GE Manlleu) tots quatre en situacions de privilegi en les curses disputades fins ara de la Copa Catalana en línia o vertical,

Rullan tot i ser conscient de l’alt nivell existent a les curses de la Copa del Món, confia en el bon paper de l’equip català com ja ha passat a l’estrena de l’equip a Matheysins (França).

A Salzburg els espera una cursa exigent de 32,6KM i 2.700md+ per un terreny força tècnic i un perfil de tobogans constants que posaran a prova les cames i la tècnica dels esportistes de muntanya catalans.

 

La Hochkönig Skyrace és una de les distàncies més dures, si no la més dura, del Hochkönigman Trailrunning Festival. Des de Maria Alm, el recorregut és de 32,6 km i 2.720 hm + d’altura fins al mar de pedra. El punt més alt que s’ha d’arribar és el Schönegg amb 2.390 hm. La Skyrace és una distància molt tècnica amb una mica d’escalada per superar.

La Copa del Món de Curses per Muntanya es va iniciar a la Matheysins que va ser la primera de les 14 curses per muntanya de les que constarà aquesta competició, repartides per  11 paísos i 3 continents. La temporada s’allargarà fins al 8 d’octubre quan la Gorbeia Suzien a Zeanuri (Eskadi), tancarà la competició.