FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/12/2019

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya presenta el seu calendari internacional

Ripollès Esquí de muntanya Seleccions catalanes

La Selecció Catalana d’esquí de muntanya i el Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) s’han presentat a la Vall de Núria el passat dissabte 28 de desembre. S’ha aprofitat l’inici de la temporada d’esquí, disputant la Crononúria, primera prova de la 15a Copa Catalana de Curses Verticals. FGC Mountain Series 6.0., per mostrar les cares que formaran part d’aquests dos combinats catalans.

L’equip que tornarà a dirigir Xevi Sadurní i Joan Cardona, comptarà també novament amb Oriol Montero com a tècnic. Aquest torna a apostar per objectius internacionals, amb la mirada posada a les proves de la Grande Course. Aquesta temporada disputaran la prova d’Altitoy (7 i 8 de març), la Pierra Menta (11 a 14 de març), Adamello (13 a 18 d’abril) i el Tour de Rutor (26 a 29 de març). A més, tindrem una primera experiència de la selecció catalana de veterans que disputarà el campionat del món de l’especialitat a Innsbruck (Àustria) (11 a 14 de gener). La temporada es tancarà a Bulgària on la selecció competirà a la cursa internacional de Bansko.

L’estrena doncs, serà a la Ternua-Altitoy el 7 i 8 de març de 2020. En la darrera edició la selecció catalana va aconseguir pujar al tercer calaix del pòdium amb el tercer lloc de l’equip format per Marta Garcia (CE Calldetenes) i Mireia Miró (UEC Gràcia). També cal destacar el top 10 aconseguit l’any passat per Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat) a la Pierra Menta.

La selecció catalana d’esquí de muntanya repeteix moltes de les cares que hem vist fins ara. Cal destacar l’entrada de l’actual campió de Catalunya, Martí Làzaro (CE Ripoll), les incorporacions de Pau Marín (CE Cerdanya Skimo Team) o Guillem Farriol (UE Matadepera) i el retorn de Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team).

La resta de l’equip estarà compost per: Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Nil Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Pau Coll (Ski Club Camprodon), Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes), Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), Joan Reyné (Ski Club Camprodon), Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports).

Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya

El mateix 28 es va aprofitar per presentar el Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), on Pau Gómez i Gil Orriols s’encarregaran de seguir formant el planter de l’esquí de muntanya català.

A la presentació hi van ser presents els quatre primers olímpics catalans d’esquí de muntanya, Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS) que el mes de gener competiran a Lausana en l’estrena d’aquest esport en els Jocs Olímpics de la Joventut.

El CTEMC comptarà amb un total de 21 esportistes repartits entre les categories infantil, cadet, júnior i sub23.