FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim Hernandez
Foto: Quim Hernandez

Notícies - 07/09/2021

La selecció catalana d’escalada i el CTEEC preparen el tram final de temporada

Garraf Escalada esportiva Centres de tecnificació Seleccions catalanes

La sala indoorwall de Vilanova i la Geltrú ha estat el lloc seleccionat per a la selecció catalana d’escalada i el CTEEC per a  realitzar un simulacre de competició, on es va poder assajar les diferents fases d’una prova oficial d’escalada de competició.

La manca de competició com a conseqüència de la pandèmia ha obligat els darrers mesos al seleccionador català, Manolo Navarro i el coordinador del CTEEC, Ivan Terricabras, ha planificar diferents simulacres de competició per tenir als equips de la FEEC en condicions òptimes per a poder competir amb garanties.

El mateix Terricabras ha explicat que “la jornada ha estat molt satisfactòria i ens serveix per poder conèixer de primera mà l’estat de forma dels esportistes en competició”.

La concentració d’aquest darrer cap de setmana ha anat dirigida per a preparar la recta final de competicions d’escalada catalanes i estatals.

Així (amb alguna absència en la convocatòria per estar concentrats fora del país o per lesió), la gran majoria del CTEEC i selecció van poder tastar 3 vies al flash i dues vies a vista durant tota la jornada.

En aquesta concentració han intervingut diferents persones del comitè d’escalada i l’àrea tècnica, com l’equipador delegat FEEC, Fèlix Obradó, qui ha elaborat unes vies de nivell de Campionat d’Espanya per les diferents categories del CTEEC-Selecció. Els  àrbitres oficials FEEC han estat arbitrant la concentració. La responsable de centres de tecnificació (Txell Soler) i el responsable del comitè d’escalada (Quim Hernandez).

Ternua, compromís i qualitat

La jornada ha servit també per estrenar les noves equipacions que un any més l’empresa basca Ternua ha presentat pels equips d’escalada de la FEEC.

Ternua fidelitza així el seu compromís amb la selecció i amb el CTEEC un any més des del 2015.

Ternua, empresa nascuda el 1994, amb seu a Arrasate-Mondragón, Guipúscoa, està especialitzada en roba tècnica, innovadora i funcional, capaç d’adaptar-se les condicions climatològiques més adverses, i compta amb una línia específica per a la pràctica de l’escalada esportiva. La FEEC i Ternua van establir un conveni de col·laboració per al patrocini de la Selecció Catalana i el Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya des fa sis temporades.

L’empresa basca manté també un compromís important amb el medi ambient i amb el reciclatge per a la fabricació de la seva roba.

Els esportistes catalans d’escalada portaran, un any més, l’equipament oficial personalitzat i fabricat per Ternua en totes les competicions de la temporada, tant a nivell estatal com internacional.