FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 27/10/2021

El CTEEC i la selecció catalana d’escalada esportiva competiran a Pamplona

Escalada esportiva Escalada

Entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre la Selecció Catalana d’escalada esportiva i el Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) aniran a Pamplona (Navarra) per participar al Super Campionat d’Espanya d’Escalada. La Sala Rocópolis serà l’encarregada d’acollir els millors escaladors i escaladores d’arreu d’Espanya que durant 4 dies de competició disputaran els títols de les disciplines de bloc, dificultat i velocitat. A més a més, els paraescaladors de la península també tindran l’oportunitat de demostrar les seves capacitats en la disciplina de dificultat.

En total, 7 escaladors de la selecció catalana acudiran a la cita. Maria Benach (CM Sant Llorenç) competirà a la disciplina de dificultat, Aida Torres (CE Torelló) ho farà a les tres modalitats; mentre que Rut Monsech (CE Alpicat), Rut Casas (GE Manlleu), Guillem Monsech (GE Alpicat), Pau Galofré (GE Madteam) i Lluc Macià (GE Esparreguera) disputaran les disciplines de Dificultat i de Bloc.

Entre els paraescaladors catalans que podrem trobar al campionat de Pamplona hi seran Marc Puig (categoria LRP-3), Albert Guàrdia (categoria AL2), Lluc Rotllant (LRP-3), Miguel Matutano (LRP-3), Anther Frigola (LRP-2), Sheila Racaj (LRP-3) i Eloi Vila (AU1).

Superioritat dels escaladors catalans a la Copa d’Espanya

El Super Campionat d’Espanya d’Escalada Esportiva arriba poc després de l’última prova de la Copa d’Espanya de dificultat celebrada a Saragossa entre el 2 i 3 d’octubre i que va decidir els campions d’Espanya d’escalada de dificultat en totes les categories.

Els escaladors de la selecció catalana i del CTEEC van demostrar la seva superioritat pujant al podi en totes les categories de la competició. Entre ells, Roc Vergés, Geila Macià, Bernat Munné, Emily Charlotte i Júlia Benach de la categoria sub-14; Merlí Coromina en la sub-16; Lucía Miranda en la sub-18; Joel Codina i Pere Borrell en la sub-20; i Guillem Monsech, Maria Benach i Alba Pelfort de l’absoluta. De fet, la barcelonina Maria Benach va demostrar ser superior a les seves contrincants, quedant primera en la fase prèvia i emportant-se la victòria de la Copa.

Després de quasi un any d’èxits aquest 2021 el Super Campionat serà una nova oportunitat per als escaladors catalans de demostrar el seu talent i les seves capacitats resolutives davant escaladors de tota la península.