FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEDME
Foto: FEDME

Notícies - 05/10/2021

La selecció catalana d’escalada despunta a Saragossa

Escalada esportiva Escalada

La selecció catalana d’escalada ha participat aquest passat cap de setmana a la sala Climbat Saragossa – Torre Outlet on s’ha celebrat la tercera i última prova de la Copa d’Espanya d’escalada de dificultat. Les anteriors es van celebrar a les sales Climbat de Madrid i de Barcelona. En total, 170 escaladors i escaladores han acudit a la cita que ha decidit els campions d’Espanya d’escalada de dificultat en totes les categories.

Els escaladors de la selecció catalana han demostrat la seva superioritat pujant al podi en totes les categories de la competició. Entre ells, Roc Vergés, Geila Macià, Bernat Munné, Emily Charlotte i Júlia Benach de la categoria sub-14; Merlí Coromina en la sub-16; Lucía Miranda en la sub-18; Joel Codina i Pere Borrell en la sub-20; i Guillem Monsech, Maria Benach i Alba Pelfort de l’absoluta.

Els joves escaladors catalans omplen els podis

Els escaladors més joves han estat els que han encetat les competicions tota la temporada. En la categoria sub-14, els escaladors catalans Roc Vergés (CE Madteam) i Geila Macià (CM Sant Cugat) han destacat per sobre la resta des de l’inici fins al final. De fet, els dos joves escaladors s’han proclamat campions guanyant les tres medalles d’or de la Copa, demostrant així la seva superioritat. En segona posició també han pujat al podi escaladors de la selecció catalana, Bernat Munné (CE Madteam) i Júlia Benach (CM Sant Llorenç), i en tercera no podia faltar Emily Charlotte (CM Sant Llorenç), també de la selecció catalana, i Santiago Oronich.

En la categoria sub-16 la medalla d’or s’ha disputat d’una manera més igualada. L’escaladora biscaïna Ainhize Belar ha guanyat la medalla d’or de la seva categoria després de les seves dues victòries a Barcelona i Saragossa, mentre que la medalla d’or de la categoria masculina ha estat per a l’alacantí Raúl Escribano, després de quedar primer en una de les competicions i segon en dues. En segona posició, Xabier Carballo i Andrea Rodríguez, i en tercera l’escalador de la selecció catalana Merlí Coromina (CE Olot) i l’andorrana Laia Taulats.

Pel que fa als escaladors de la sub-18, la victòria de la copa ha estat per al madrileny Hugo Martín en la categoria masculina i per a la basca Haizea Oses en la femenina; sots-campions l’escaladora de la selecció catalana Lucía Miranda (UE Lucía Miranda) i el madrileny Guillermo Peinado; i en tercera posició Henoc García i Lucía Sempere.

Finalment, de l’última categoria abans de l’absoluta, la sub-20, han estat campions l’escalador de la selecció catalana Joel Codina (CE Madteam) i l’escaladora mallorquina Marina Revert; sots-campions l’escalador de la selecció catalana Pere Borrell (UE Sabadell) i l’extremenya Paula Traverso; i en tercera posició Lluc Ginard i Silvia Fayos.

Maria Benach, campiona de la Copa d’Espanya de dificultat

Els equipadors de vies Fèlix Obradó, David Gambús i Carlos Logroño no ho han posat fàcil per als competidors i competidores absolutes. La via que han preparat per a la categoria masculina ha estat una placa molt tècnica on els escaladors podies caure en qualsevol moviment. En canvi, la via preparada per la categoria femenina ha estat una via tècnica i vertical al començament i desplomada i de resistència al final.

L’escalador bilbaí Andoni Esparta ha acabat aconseguint la medalla d’or realitzant la via amb molta facilitat i caient a només una presa del top. En segona posició ha quedat l’escalador moianès de la selecció catalana Guillem Monsech (CE Alpicat) després de caure unes preses més a baix que Esparta i superant a la resta de competidors. L’escalador segovià Javi Cano, que va sortir a competir a la final creient-se guanyador de la Copa, va cometre un error de posicionament a la meitat de la via, perdent així una energia clau per prosseguir posteriorment. Aquest error el va col·locar finalment en tercera posició.

Pel que fa a la categoria femenina, les tres escaladores que han acabat posant un peu al podi de la final han estat les úniques en arribar al top d’una via absoluta al llarg de la Copa. La barcelonina Maria Benach (CM Sant Llorenç) s’ha demostrat superior a les seves contrincants, quedant primera en la fase prèvia i emportant-se la victòria de la Copa. Benach ja havia quedat segona en les competicions a Madrid i Barcelona, fets que l’han portat finalment a la victòria. En segona posició ha quedat l’escaladora basca Irati Zabala i en tercera l’escaladora de la selecció catalana Alba Pelfort (Club Excursionista UECAnoia).