FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/08/2019

La Selecció Catalana de Raquetes debutarà a la Copahue Extremo a Argentina

Raquetes de neu Seleccions catalanes

La Selecció Catalana de Raquetes viatja a Argentina per participar a la quarta edició de la Copahue Extremo. La cursa serà el dissabte 31 d’agost a la zona de Caviahue-Copahue, ubicada a la serralada dels Andes i amb el volcà Copahue (2.997 m) com a escenari. En aquesta localitat es troba un dels centres termals més reconeguts del món per la qualitat i varietat de les seves aigües.

Els tres representants de la Selecció Catalana de Raquetes són Marc Toda (Associació Esportiva Matxacuca), Sílvia Zuñiga (Centre Excursionista Pontsicà) i Just Sociats (Club Natació Terrassa). Els tres corredors hauran de completar una cursa de 20 quilòmetres, els quals combinen 15 quilòmetres amb raquetes de neu i 5 de Trail Running. Aquesta prova es tracta d’una cursa a peu i amb raquetes de neu, que es desenvolupa per camins i senders agrestes, on el corredor transita majoritàriament per trams fora d’itineraris on hauran de superar tot tipus d’obstacles naturals.

Justs Sociats, Sílvia Zuñiga i Marc Toda a Argentina

La prova petita de la competició serà una cursa de 10 quilòmetres, aproximadament 8 quilòmetres es correran amb raquetes de neu i els altres 2 a peu. Ambdós recorreguts, estan emmarcats en un imponent escenari de bellesa natural de la província de Neuquén.

Enguany la prova comptarà amb la participació de corredors i corredores provinents de diferents països com Argentina, Brasil, Canadà, Catalunya, Xile, França, Itàlia, Mèxic i Uruguai.

Alt Nivell de la Selecció Catalana de Raquetes

Sílvia Zuñiga es proclamava campiona a Tromso en una de les proves del circuit Midnight Sun Marathon, l’Artic Snowshoe Race. Una cursa que encapçala el calendari mundial de raquetes de neu i on hi participen corredors i corredores d’arreu del món. Just Sociats també va fer un gran paper a Tromso, esdevenint subcampió de la prova. L’última prova de Marc Toda va ser la CiaspDolomitica, celebrada a  Padola di Comelico (Sud Tirol), on va fer una magnífica cursa guanyant el segon lloc del podi.