FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/03/2019

La Selecció Catalana de raquetes de neu domina l’Artic Snowshoe Race

Raquetes de neu

Sílvia Zuñiga i Eduard Hernández han estat els noms propis de l’última prova europea de la Selecció Catalana de raquetes de neu a Tromso. L’Artic Snowshoe Race, que es troba dins del circuit Midnight Sun Marathon, és una de les proves que encapçala el calendari mundial de raquetes de neu i s’ha convertit en l’última de les competicions de la Selecció a Europa aquesta temporada.

Sílvia Zuñiga (CE Pontsicà) ha marcat la cursa des del principi i ha guanyat amb autoritat a la corredora local Anne-Lise Sorensen que ha ocupat el segon lloc. En tercera posició, la catalana Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha tancat el podi femení.

En categoria masculina el grup català ha començat liderant la cursa des de bon inici. Just Sociats (CN Terrassa) i Eduard Hernández (AE Matxacuca) han dominat la cursa fins que en els últims quilòmetres Eduard Hernandez aconseguia avantatge proclamant-se campió. Marc Traserra (CE Voltraganès ARS) ha estat el tercer classificat després de patir alguns problemes amb les raquetes.

Enguany la prova ha comptat amb la participació de corredors provinents de sis països diferents (Noruega, França, Regne Unit, Alemanya, Estats Units, Suïssa), i la Selecció Catalana ha demostrat, un cop més, el seu potencial davant d’una competició internacional amb els millors esportistes a nivell mundial.

La cursa escandinava tenia un total de 10 quilòmetres de recorregut i 300 metres de desnivell positiu. Els corredors han fet dues voltes de 5 quilòmetres, ja que el recorregut inicial estava amenaçat per un alt risc d’allaus.

La Selecció Catalana de Raquetes debutarà a Amèrica del Sud

La Selecció Catalana va començar debutant internacionalment a Suïssa, en la clàssica Chasseralienne, amb la victòria de Sílvia Leal i Marc Traserra. En la seva segona prova, a Itàlia, amb la CiaspDolomítica, Eduard Hernández i Marc Toda es proclamaven campió i subcampió respectivament.

L’última prova europea s’ha celebrat a Noruega i la Selecció Catalana viatjarà a Argentina durant el mes d’agost per competir a la Copahue Extremo, una cursa que compta amb trams mixtes on es combina anar a peu i amb raquetes de neu.

Foto / Marcial Alemán