FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/05/2017

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu competeix a l’Elbrus Race, a Rússia

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) competeix a la prestigiosa prova internacional Red Fox Elbrus Race, que es disputa a Rússia, el dia 8 de maig. L’escenari de la competició, l’Elbrús (5.642 metres), situat al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària, és el cim més alt del continent europeu.

La selecció ha viatjat a Rússia amb un equip format per: Sílvia Leal (CE Pontsicà), Laia Andreu (UE Vic), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Just Sociats (CN Terrassa), com a corredor i seleccionador. Els acompanya el director tècnic de la FEEC, Marcial Alemán.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu es reivindica a nivell internacional

La Red Fox Elbrús Race és un festival de curses de muntanya on es competeix en diverses disciplines -esquí de muntanya, grampons i raquetes de neu- al llarg d’una setmana. La cursa de raquetes, la darrera del programa, compta amb un recorregut de 4 quilòmetres entre les cotes 2.800 i 3.400 metres per la ruta normal al pic Elbrús. Una cursa curta i explosiva, amb l’afegit de l’alçada.

El seleccionador i corredor català Just Sociats ha explicat: “Anem allà a competir al màxim i a lluitar pel màxim nombre de podis possibles; però també hi anem per reivindicar el nostre paper a nivell internacional després del veto de la federació internacional deixant a Catalunya fora del Campionat del Món disputat a Estats Units enguany. A Rússia competim com a país i ens mostrem internacionalment com una selecció de primer nivell. El viatge a Rússia també ens permet seguir fent passos per potenciar la futura federació internacional que des de Catalunya s’està impulsant“.