FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/02/2018

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu a l’Allgäu Vertical d’Alemanya

Raquetes de neu

Després del triomf de l’any passat, la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) viatjarà de nou a Alemanya per disputar l’Allgäu Vertical, a Ofterschwang, aquest dissabte 10 de febrer. Amb la mirada posada en el Campionat Europeu de raquetes de neu de la International Snowshoe Federation (ISSF), la selecció intentarà ocupar els llocs més alts del podi aquesta temporada per fer brillar Catalunya en l’especialitat.

L’Allgäu Vertical és una cursa que divideix els participants en dues categories: els que participen amb esquís de muntanya i els que ho fan a peu, ja sigui amb grampons, sabatilles o raquetes de neu. En ambdós casos, els participants han de recórrer 3,7 km amb un desnivell positiu de 591 m.

La selecció catalana competirà amb un equip format per Laia Aguilar (CE Calldetenes), Marc Traserra (CE Voltreganès) i Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà).

Triomf de la selecció catalana en l’edició de 2017

Set components de la selecció catalana van participar en l’última edició de l’Allgäu Vertical alemanya on van ratificar la seva qualitat. En categoria femenina, Ragna Degats (AE La Cameta Coixa) es va emportar la victòria absoluta, mentre que Eduard Hernández (AE Matxacuca) aconseguia la segona posició global en categoria masculina, superat només per un corredor amb esquís. També en homes, tres catalans van entrar en el top ten: Marc Traserras (CE Voltreganés), sisè; Gabriel Crosas (CE Torelló), setè, i Just Sociats (CN Terrassa), novè. Sílvia Leal (CE Pontsicà) i Laia Aguilar (CE Calldetenes) van aconseguir una tretzena i quinzena places respectivament.

Foto / Allgäu Vertical