FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 09/09/2021

La selecció catalana de Curses per Muntanya competirà a la Veia Skyrace

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya participarà a partir d’aquest divendres a la Veia Skyrace, a Val Bognanco, regió del Piamont, al nord de Milà.

La bona relació amb l’organització d’aquesta prova de reconeixement internacional ha permès a la Selecció Catalana participar  aquest 10 de setembre a la cursa Vertical, englobada dins l’ esdeveniment de la Veia Skyrace.

La prova és una vertical exigent amb un recorregut de 3,4 km i 1100m+. El seleccionador català s’emporta a la cursa italiana a una gran part dels membres del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya i els corredos més joves de la selecció.

Tots ells estan demostrant fer una molt bona temporada i es vol seguir donant oportunitats perquè madurin esportivament i coneguin noves zones de muntanya a Europa. A més a més podran competir amb esportistes de nivell europeu i això és clau en aquestes edats per mantenir les ganes durant tot l’ any, ja que la temporada es fà molt llarga.

Rullan s’emporta a la cursa italiana a:  Joana Planas, Ïu Net (Trail Xics Montseny), Laia Gonfaus, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura, Sergi Cabeza (CE Madteam), Lidia Criballés (CE Torelló),  Alaitz Plans, Jan Castillo (CE Moianès Independent), Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team),  Lluís Puigvert (CE Girona),  Aniol Puijiula, Ramon Caballeria (GECA), Ïu Jaume, Quirze Sagué (AEC Capgirell), Oriol Juan (UEC Mataró), Roger Bella (CA Espluguí),  Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu), Isaac Barti (CE Olot) i Jana Aguilar (CE Calldetenes).

Aquesta temporada la selecció catalana de curses per muntanya ja ha participat a dues proves del calendari de la Copa del Món. L’última va ser a Andorra a la cursa de Comapedrosa amb bones sensacions de l’equip que dirigeix Pere Rullan. El combinat nacional va debutar a la cursa de Livigno el passat mes de juny on va sumar dos top tens i un top 20 en categoria femenina i tres top 20 en categoria masculina.

Les pròximes cites per l’equip català seran el 26 de setembre Gorbeia (Euskal Herria) i el 16 d’octubre a Limone (Itàlia) i pendents de l’última cursa de la Copa del Món el 24 d’octubre a  Matheysins (França).