FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/06/2016

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya competeix a la Copa del Món, a Livigno, el dia 26

Curses per Muntanya

El circuit mundial Skyrunner World Series arriba a Livigno, a la regió de la Llombardia, a Itàlia, els dies 24 i 26 de juny. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya competeix a la prova italiana amb un equip format per: Marta Molist (AE Matxacuca), Montse Martínez (Club Camí dels Íbers Trail Running), Jonatan Cuesta (CE Refalgarí), Albert Pujol (CE Taradell), Ferran Sampere (AE Sant Vicenç de Montalt), Just Sociats (CE Terrassa); Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà). Acompanya a l’equip el seleccionador Fernando Rosa.

La cursa de Livigno ha estat dissenyada per el corredor Marco de Gasperi, i conté tots els ingredients de l’esperit skyrunning: 34 quilòmetres de distància, 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’alçada. Ferran Sampere, membre de la selecció, comenta: “No comptava estar amb la selecció aquesta temporada, em fa molta il·lusió poder representar a la FEEC i Catalunya. És una cursa nova per mi i no sé com anirà. Espero fer-ho el millor possible i agafar experiència. Només he competit a la Copa Catalana i Copa d’Espanya. Estar a una Copa del Món és un altre nivell”.

Amb anterioritat a la cursa reina, el divendres 24 es disputa la cursa vertical Santa Caterina Vertical KM. Aquesta també comptarà amb representants catalans com Oriol Cardona, dins de l’equip de la selecció, Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca) -portada i entrevista a l’últim número de la revista Vèrtex– o Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà).

Fotografia / Ivan Torres

[table id=194 /]