FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 19/04/2022

La selecció catalana de Curses per Muntanya buscarà repetir èxits a Lugo

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

El seleccionador català, Pere Rullan, dona la llista de convocats per al campionat d’Espanya de Curses per Muntanya que es disputarà aquest diumenge 24 d’abril a Galícia.

Rullan s’emporta un total de 36 esportistes a la cursa gallega CAMOVI (Carrera de Montaña Montes de Viveiro) que tindrà un recorregut  42km i 2.625 m d+, i proclamarà als campions estatals individuals i per equips.

La cursa que es defineix com a ’42 quilòmetres de muntanya galega’ va ser  pionera a Lugo, en una època en què les curses per muntanya eren un esport minoritari i els adeptes del qual estaven més encasellats com a “tribu” que com a esportistes. Aquest any arriba l’onzena edició d’aquesta cursa on l’equip català buscarà pujar el més amunt dels pòdiums.

Barreja d’experiència i cares noves

La selecció catalana buscarà repetir l’èxit col·lectiu aconseguit en l’últim campionat d’Espanya on els dos equips van aconseguir pujar al pòdium amb un plata pel masculí i un bronze pel femení.

Rullan aposta per un equip femení amb les esportistes que han brillat fins ara a la Copa Catalana de Curses per Muntanya en linia i Vertical. Així el seleccionador s’emporta a la guanyadora la Cameta Coixa i actual campiona de Catalunya en línia, Núria Gil (CE l’Areny) que serà una de les grans favorites a la victòria final, tot i els problemes al turmell que ha arrossegat la reusenca després de la prova a Miravet.

Al costat de Núria Gil, la bicampiona Georgina Gabarró (GE Oliana) serà un altre dels noms a tenir en compte per a intentar lluitar pel títol individual.

L’actual líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, Natalia González (AD Running Vigia) debutarà amb la selecció catalana al costat d’Anna Fernández (GE Oliana) que és tercera a la general i que també ha entrat a la llista. Una clàssica com Núria Hospital (Camí dels Íbers Trail) i Carolina Rius (CE Madteam) que es va estrenar a l’estatal de verticals a Ladrillar, completen el combinat nacional.

Georgina Gabarró a l’estatal de verticals a Ladrillar Foto: Christian Alonso

Pel que fa a l’equip absolut masculí, el campió de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i guanyador a la Trencacims, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) encapçala una selecció on cal tenir en compte també el bon moment de forma que segueix mostrant Marcel Romaní (UECGràcia) o els veterans i sempre competitius de l’AE Matxacuca; Edu Hernández i Diego Arroyo.

La llista la tanquen els debuts del garrotxí Albert Llonch (CA Olot Terra de Volcans) i de Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa).

Com ja va passar al campionat d’Espanya de curses verticals, des de la FEDME, s’ha decidit crear una categoria promeses per els sub23. Aquesta categoria serà separada dels absoluts per primer cop en un campionat en línia i per tant considerada com a una categoria i no com una subcategoria com fins ara.

A Càceres la bagenca, Laia Montoya (2×2 Santpedor) va ser la guanyadora absoluta de la cursa però no va poder fer-se amb el títol al ser considerada com a guanyadora de la categoria sub23. Montoya buscarà a Lugo fer-se amb aquest títol promesa al costat d’un equip que aspira a tot amb Núria Tarrago (FAES), Cara Esclusa (CQUIE) i Cèlia Balcells (CE Queralt).

Pel que fa a l’equip promesa masculí Rullan s’emporta a terres gallegues a Pau Lleixà (CE Trencacims), Arnau Aranda (AE Matxacuca), Isaac Barti (CE Olot) i Sergi Cabeza (CE Madteam)

Un planter de luxe  

La selecció catalana es completarà amb els equips juvenils i juniors que estaran formats per integrants del CTCMC que tornaran a buscar repetir l’èxit dels darrers estatals on els corredors i corredores catalans han pujat en tots els pòdiums de les categories de formació.

Rullan ha convocat per la cursa gallega als juvenils: Mar Córdoba (CE Sant Quirze), Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura (CE Madteam), Jan Castillo (CE Moianès Independent), Iu Net (AE Trail Xics Montseny), Jan Torrella (UEC Bagà) i Lluís Puigvert (CE Girona).  I als juniors: Mireia Lüscher (UE Vic), Joana Planas (AE Trail Xics Montseny), Marina Curto (UE Vic), Iu Jaume (CE Cultural Capgirell), Ramon Caballeria (GECA), Aniol Pujiula (GECA), Roger Bella (CE Espluguí) i Nil Puchol (CE Madteam).