FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Jorquera
Foto: Albert Jorquera

Notícies - 03/04/2022

Sergi Garcia torna amb victòria i Natalia González guanya a Paüls per ser líder

Baix Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Quatre i vint-i-un segons. Això és el que va seperar el primer del segon en categoria femenina i masculina, respectivament, a la línea de meta de la Trencacims Paüls, la segona cursa de la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya. Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), el guanyador absolut de l’edició de 2021, i Natalia González (Running Vigia), que ja havia estat segona a La Cameta Coixa, van ser els vencedors d’una prova marcada pel fred i per una competitivitat ferotge a les posicions capdavanteres.

‘La presó del Rei de França’ va tornar a retronar amb força pels carrers de Paüls (Baix Ebre), a les terres de l’Ebre, per rebre la segona prova de la Copa Catalana després de l’estrena fa dues setmanes a Miravet. A la sortida, a dos quarts de nou del matí, el fred i el vent s’imposaven al sol radiant que presidia l’horitzó després d’una jornada anterior que havia posat els participants de l’Ultra al límit de les seves forces. Per davant, 24 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu de terreny tècnic i pedregós que seria l’escenari d’una apassionant batalla esportiva.

Torna el campió 

Sergi Garcia, el guanyador de la Copa Catalana 2021, tornava a la ‘seva’ competició després d’una fascitis plantar i en un escenari on ja es va imposar l’any passat. I no va fallar. El corredor del CE Cerdanya Pirineus partia com un dels grans favorits, però va haver de donar-ho tot davant la forta pressió d’Andreu Contijoch. De fet, no es va posar al capdavant fins a mitja cursa, a la Punta de l’Aigua, però a partir d’aquí ja no va mirar enrere. Gran actuació també d’Andreu Contijoch, de l’Associació Excursionista de L’Urgell, que va estar en tot moment entre els tres primers i va arribar a liderar al tercer punt de control. El del ripollès, segon classificat en la última edició de la Copa Catalana, David Rovira, per la seva banda, es va treure l’espina de La Cameta Coixa i va aconseguir una gran tercera posició, això sí, a només 16 segons d’en Sergi Beltran, quart. Alberto Lasobras va tancar el top-5 en 2h23’18’’. És a dir, entre el cinc primers no hi va haver ni 4 minuts de diferència, una clara mostra de l’alt nivell esportiu de la Copa.

Victòria i lideratge

Encara més ajustada i espectacular ha estat la cursa femenina, amb un final de veritable infart. Natalia González, que havia acabat segona a La Cameta, va agafar el comandament des del principi, però va estar a punt de patir un ensurt en la recta final. A la darrera baixada va veure com l’atrapava i l’avançava la bagenca, Núria Tarragó (FAES), 4ª a Miravet. La fins aleshores líder de la cursa va apretar fort els punys, es va refer i va iniciar un esprint que es va resoldre als mateixos carrers de Paüls. Al final, triomf per a González en 2h49’10’’ i només 4 segons per darrere Núria Tarragó aconseguia el seu primer podi de la temporada i uns punts molt valuosos de cara a la general. Cinc minuts després una de les favorites, Núria Hospital (Camí dels Ibers Trail Running) tancava el podi, mentre que el top-5 el completaven una de les que buscarà la general, Anna Fernández (GE Oliana) (2h53’11’’) i la sempre combativa Mesi Arcos  (CM Sant Cugat) (2h59’59’’).

Amb aquesta victòria Natalia González agafa el lideratge de la classificació general. Núria Tarragó i Anna Fernández es perfilen com les principals rivals de González per a buscar el títol en aquest començament de temporada.

La proxima cursa de la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya serà el 29 de maig a la Vall d’en Bas en una nova edició de la Cames de Ferro.

Albert Jorquera

Classificació final masculina

1 – Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) – 2h19’34’’

2 – Andreu Contijoch (AE De L’urgell) – 2h19’55’’

3 – David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) – 2h22’19’’

4 – Sergi Beltran ( AE Ekke Lleida) – 2h22’35’’

5 – Alberto Lasobras (Team Arduua) – 2h23’18’’

Classificació final femenina

1 – Natalia González (Running Vigia) – 2h49’10’’

2 – Núria Tarragó (FAES) – 2h49’14’’

3 – Núria Hospital (Camí dels Ibers Trailrunning) – 2h52’08’’

4 – Anna Fernández (GE Oliana) – 2h5311’’

5 – Mercedes Arcos (CM Sant Cugat) – 2h59’59’’

 

Consulta les classificacions completes