FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/07/2017

La selecció catalana de curses per muntanya a la històrica ‘Dolomites Skyrace’

Curses per Muntanya

El circuit mundial Skyrunner World Series (ISF) arriba aquest cap de setmana (21-22 juliol) als Dolomites. La Dolomites Skyrace  serà ja la sisena prova del circuit i celebrarà el seu vintè aniversari en aquesta edició.  En total els corredors hauran de superar 23’5 quilòmetres amb un desnivell positiu superior als 1.900 metres. El punt més alt de la cursa serà el seu pas pel Piz Boè (3.152m) després d’haver sortit des de la localitat de Canazei (1.450m). La mateixa localitat del Trentino serà l’arribada de la cursa.  L’Skyrace passarà per punts mítics dels Dolomites com; el Col dei Rossi (2.389 m) o el Passo Pordoi (2.239 m), a més a més dels tres refugis del recorregut; Rifugio Forcella Pordoi (2.829 m), Rifugio Capanna Piz Fassa (3.152 m), Rifugio Boè (2.871 m).

La prova dels dolomites acollirà també la que és la novena cursa vertical de la temporada del circuit de curses verticals de la copa del Món. La prova vertical es disputa aquest divendres al migdia.

La selecció catalana busca el podi als Dolomites 

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) competeix amb un equip format per:  Pere Rullan(La Molina CE), Joan Freixa (A.E. Mountain Runners del Berguedà) i Marc Trasserra (C.E.Voltreganès Ars) a la Vertical i Anna Comet(UE Vic), Josep Roset (CE Navàs, Eduard Baquer (AE Matxacuca), Eduard Hernández (La Molina CE) i Oriol Cardona (SC Camprodon) a la prova d’skyrunning de muntanya.

Fins ara Eduard Hernández és el català millor classificat de la general a la copa del món després d’aconseguir pujar al podi a Livigno. Hernández és quart a la general de l’Sky Race.  Una general on Eugeni Gil ocupa la setena posició.

A la general de la competició Vertical, Oriol Cardona és desè i Pere Rullan quinzè abans de la prova italiana.