FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/03/2019

La segona edició del Catalonia Trek Festival, a les comarques de Tarragona

Cultura Excursionisme Catalonia Trek Festival

Amb la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a escenaris principals la FEEC organitzarà la segona edició del Catalonia Trek Festival. Tornarem a fusionar senderisme i cultura per crear un esdeveniment únic entorn dels millors paisatges de les comarques tarragonines. Una zona d’una bellesa extraordinària, on la muntanya pràcticament desemboca a la Mediterrània i on la petjada humana i cultural es remunta a l’època de l’imperi romà.

Coincidint amb el centenari de la FEEC, del 3 al 10 de maig de 2020, centenars de senderistes vinguts d’arreu d’Europa coneixeran algunes de les raconades amb més encant de les muntanyes de Tarragona: des de la serra de Montsant a les muntanyes de Prades, passant pels camins de ronda que transiten arran de mar a través del sender europeu E12. Visitarem Siurana, un dels pobles més bells de Catalunya; els camins històrics entre vinyes centenàries del Priorat, una comarca associada a un dels millors vins del món; o una incursió a les muntanyes de Tivissa, on es va marcar el primer sender de la península Ibèrica i on trepitjarem part dels senders E4 i E7.

La descoberta a peu del territori és part fonamental del Catalonia Trek Festival, però no cal oblidar la magnífica oferta cultural: des de l’antiga Tarraco romana, patrimoni de la humanitat de la UNESCO, fins a la visita al monestir cistercenc de Poblet, passant per la ruta de les cabanes de pedra seca a Mont-roig del Camp o el llegat modernista de Reus. No faltarà tampoc una visita al delta de l’Ebre, un dels espais naturals de més interès de la Península. Una oferta pensada per satisfer tot tipus de senderista.

L’amfiteatre de Tarragona és una edificació romana de l’antiga Tàrraco. Foto / Tarragona Turisme

Amb Salou com a base de les sortides diàries, els senderistes es podran fer un calendari a mida durant sis dies per gaudir igual o més que en la primera edició. Una primera edició que es va tancar amb un èxit rotund, tant a nivell de participació com d’organització, el maig de 2017 a Roses. Més de 600 senderistes europeus van poder recórrer diferents camins de l’Alt i el Baix Empordà, combinats amb sortides culturals al Museu Dalí, Figueres, la Ciutadella de Roses o les ruïnes d’Empúries. Les inscripcions per aquesta segona edició del Catalonia Trek Festival s’obriran a partir del setembre.

Foto de família de la primera edició del Catalonia Trek Festival

Ple suport de l’Ajuntament de Salou

En una reunió a l’Ajuntament de Salou, el president de la FEEC Jordi Merino, i el vicepresident primer, Josep Casanovas han presentat aquesta segona edició del CTF al consistori. Juntament amb la presidenta del Club Excursionista Salouenc, Beti Martí, i el vicepresident Benet Presas -i alhora regidor de Turisme-, han explicat a l’alcalde Pere Granados, al regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González i altres tècnics de Policia, d’Esports i de Turisme, el projecte i l’abast de l’organització de l’esdeveniment.

Des de l’Ajuntament de Salou s’ha assegurat que aquesta iniciativa encaixava perfectament al perfil de turisme esportiu amb el que es treballa des del Patronat de Turisme de Salou i des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament.

Casanovas, Merino, Granados, Martí i Presas a l’Ajuntament de Salou durant la presentació del CTF / Foto: Ajuntament de Salou

El Catalonia Trek Festival es presentarà a Lió i Tarifa

Aquest cap de setmana del 22 al 24 de març, el Catalonia Trek Festival es presentarà a nivell internacional. D’una banda, la FEEC serà present, compartint estand amb l’Agència Catalana de Turisme, al Salon du Randonneur de Lió, un dels principals referents a nivell europeu en el sector del senderisme i el turisme. I de l’altra, també es portarà l’esdeveniment fins a Tarifa, al I Encuentro Europeo de Senderos. Amb motiu de la unió de tres dels grans recorreguts europeus (E4, E9 i E12) i per tal de commemorar el 50è aniversari de la ERA, la Federació Andalusa de Muntanyisme ha organitzat una trobada senderista al voltant d’aquests senders europeus.

La Trona de Siurana serà una de les excursions del CTF 2020