FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 13/09/2021

La sala Climbat de la Foixarda serà la seu del campionat de Catalunya d’escalada de velocitat

Escalada esportiva Escalada

El campionat de Catalunya d’escalada de velocitat serà la segona prova del curt calendari d’aquesta temporada catalana. La prova que es farà a la sala Climbat de la Foixarda arriba després del campionat de Catalunya d’escalada en bloc que es va fer a la Sala Ingràvita d’Igualada i que es van emportar Rut Casas (GE Manlleu) i Guillem Monsech (CE Alpicat).

El centre Climbat la Foixarda disposa dels recorreguts de velocitat en mur no oficial de 10m, i la prova comptarà amb auto asseguradors de velocitat a la instal·lació.

La prova que se celebrarà aquest diumenge 19 de setembre conformarà conjuntament amb el campionat de Catalunya d’escalada en bloc i el campionat de Catalunya d’escalada de dificultat que es farà el pròxim 16 d’octubre, una classificació combinada (Overall 2021) que comportarà premis en metàl·lic per els primers cinc classificat. En total serà de 300€ per 1r i 1a absoluts, 250€ per 2n i 2a absoluts, 200€ per 3r i 3a absoluts, 150€ per 4t i 4a absoluts i 100€ per 5è i 5a absoluts.

El campionat de Catalunya a més a més de la categoria absulta tindrà també categories sub12, sub14, sub16, sub18 i veterans.

Les portes de la sala Clímbat de la Foixarda s’obriran a les 8 del matí, a les 9h s’iniciarà la fase pràctica (els participants tindran dos intents de pràctica) i a les 10:30h la fase de classificació on els participants també tindran dos intents, un a cada via de velocitat, i computarà el millor dels dos registres obtinguts.

A la una del migdia està prevista la final en format quadre d’eliminatòries seguint el reglament FEEC i IFSC.

Les inscripcions estaran actives al web de la FEEC fins al divendres 17 de setembre a les 14h.