FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/07/2014

La revista ‘Vèrtex’ de l’estiu mostra la serra de Collserola per dins

Amb el títol, “Collserola, pulmó verd metropolità”, el número d’estiu de la revista Vèrtex editada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, aborda els reptes de la serra de la zona més densament poblada del país. Collserola forma part de l’skyline de Barcelona, però, també, és molt més. Els reptes de Collserola els apunta el director del Parc Natural de la Serra de Collserola, Marià Martí, en l’entrevista que fa Joan Tutusaus.

En aquest número de Vèrtex, Eliseu T. Climent també fa una aproximació a l’interior de Collserola i una proposta d’itineraris per descobrir-ne senders i corriols per córrer. També hi ha altres propostes d’excursionisme més pausat de la mà d’Iñaki Núñez, que mostra a caminants i curiosos un ric patrimoni natural i cultural en un avançament del treball guanyador del XIV Premi Vèrtex i que publicarà a la tardor Cossetània Edicions.

En aquest número de juliol i agost, Xavier Maduell també destaca l’ampli reportatge sobre una de les proves més dures de les carreres d’ultraresistència, Emmona, al Ripollès. I Joan Miquel Porquer ens apropa a la tasca que es fa des de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu a Olot, que vetlla des del 2005 per a la conscienciació de la societat en la importància de protegir el paisatge.

portada-vertex-255La versió digital, disponible per als federats

Els federats, degudament registrats al web de la FEEC, ja poden consultar el nou número de juliol i agost de Vèrtex en línia. Per poder accedir-hi només cal entrar a l’àrea privada del web amb el número de document d’identitat i el codi de la llicència vigent. Una vegada registrats al web també es poden consultar els últims sis números publicats, la resta d’exemplars, des del primer número publicat el 1966, estan oberts per a qualsevol usuari del web.

La revista Vèrtex 255 també està disponible a la plataforma iQuiosc des d’on es poden adquirir els últims números publicats i aconseguir-ne la subscripció digital.