El treball ‘Excursions per la història de Collserola’ guanya el Premi Vèrtex


El treball “Excursions per la història de Collserola” elaborat per Iñaki Núñez, ha guanyat el XIV Premi Vèrtex a un recull d’itineraris de muntanya que convoca la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Cossetània Edicions. El jurat, format pel vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; el director de la revista Vèrtex, Francesc Vila; el director editorial de Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé; el periodista i escriptor, Eliseu T. Climent; l’advocada i professora de la UdG, Judit Baseiria, ha escollit per unanimitat aquest treball com ha guanyador del premi en la reunió de deliberació celebrada a Barcelona ahir dimarts 7 de maig.

Els membres del jurat han destacat el recull d’itineraris centrats en el Parc Natural de Collserola per la qualitat del treball escrit i de les imatges aportades, així com els dibuixos originals fets a mà per l’autor. A més, el treball destaca per l’enfocament patrimonial de les rutes escollides i la intencionalitat divulgativa de l’autor. El premi, dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra dins de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions, es lliurarà durant el transcurs de la festa anual de la FEEC, que aquest any se celebrarà a la tardor.

Iñaki Núñez, premiat per segona vegada

logo-cossetaniaL’autor premiat ja va guanyar el XI Premi Vèrtex, amb el treball Esquí nòrdic a Catalunya: 65 passejades amb esquís (Cossetània Edicions, 2011). Iñaki Núñez va néixer el 1940 a Sant Sebastià, on va conèixer la muntanya des de molt jove. El 1973 es va traslladar a Barcelona, on ha practicat la muntanya en totes les facetes: escalada, ascensions, esquí de muntanya, travesses, vies ferrades, esquí de fons, i les ha adaptades a les seves possibilitats. Els seus camps d’actuació han estat els Pirineus i els Alps, als quals va amb assiduïtat i passió. Va ser soci del Club Vasco de Camping i del Centre Excursionista de Catalunya. En el camp professional, ha estat informàtic.