FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La primera calorada de l’estiu i la sequera eleven el risc d’incendis forestals | FEEC

Notícies - 18/07/2016

La primera calorada de l’estiu i la sequera eleven el risc d’incendis forestals

Societat

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i els Bombers de la Generalitat es demana precaució davant del risc elevat d’incendis els pròxims dies. La primera onada de calor d’aquest estiu arribarà a Catalunya i ho farà després de les ventades de les darreres jornades que han deixat la vegetació molt seca.
En aquest començament de setmana el nivell de risc d’incendis ja és alt a bona part de la Catalunya central, interior de Tarragona i comarques de Lleida.

Captura de pantalla 2016-07-18 a les 13.41.43
Des de la FECC es recorda que s’extremin les precaucions quan es facin activitats de muntanya i que es recordin consells bàsics com hidratar-se bé i intentar no fer exercici a les hores centrals del dia (consells de seguretat i prevenció FEEC).
El president de la FEEC,  Jordi Merino recordava el passat divendres en el simulacre de rescats de muntanya que van fer els GRAE que “la societat civil encara no ha assimilat que per sortir a la muntanya calen unes condicions físiques i tècniques òptimes. Moltes vegades es fa cas omís de les recomanacions que es donen des de la FEEC o Bombers de la Generalitat, per exemple. Altres esports tenen una reglamentació i zones determinades de pràctica. A la muntanya això no passa. Nosaltres recomanem que la gent es federi, i que a través de les entitats que formen part de la FEEC facin cursets de formació per gaudir del medi natural amb la màxima seguretat possible”.

Incendi a la Serra de Montsant

Aquest diumenge, un incendi ha cremat 3 hectàrees de vegetació al terme municipal de Margalef (Priorat). Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi set hores més tard de què es declarés el foc.
El foc s’ha produït al costat del mateix pantà de Margalef i del Cingle de les Solanes. Aquest és un sector habitual d’escalada al PN de la Serra de Montsant però no acostumen a haver escaladors a l’estiu a causa de les altes temperatures.
En total han treballat en l’extinció del foc quatre mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 1 helicòpter bombarder i 2 avions de vigilància i atac) a més a més dels efectius terrestres. Fins al lloc de l’incendi també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) i del SEM (Sistema d’emergències Mèdiques).