FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Joan Vidal
Foto: Joan Vidal

Notícies - 13/06/2022

La primera Copa de Marxa Aquàtica es llença a l’aigua a Salou

Tarragonès Marxa aquàtica

Aquest 2022 s’estrenarà la primera edició de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica que consolida així el camí competitiu d’aquesta nova disciplina, ja estrenat amb el Campionat de Catalunya de la modalitat des de fa dues temporades. La Marxa Aquàtica és una de les noves disciplines ja reconegudes des de la SGEAF com a modalitats regulades des de la FEEC.

La 1a Copa Catalana començarà aquest diumenge 19 de juny a Salou a la 3a Marxa Aquàtica de Salou (CE Salouenc) que paral·lelament mantindrà també la prova del que ja serà 3r Circuit Català i que manté el seu caràcter social.

Salou ha fet una clara aposta per aquest nou esport i s’ha convertit en un dels punts referència de la Marxa Aquàtica al sud del país.

La Copa tindrà un total de quatre proves i a més a més de la prova del tarragonès també en formaran part la 3a Marxa Aquàtica de Creixell (CE Aritjol), el 10 de juliol, la 3a Marxa Aquàtica Ciutat de Cambrils (CE de Cambrils), el 28 d’agost, i la 3a AquaCEC (CEC), el 18 de setembre, que tancarà la competició i que també decidirà els campions de Catalunya d’aquesta temporada.

Camp de Catalunya de Marxa Aquàtica a Salou. Foto: Albert Torrent

Pel que fa a la tercera edició del Circuit Català a més a més de les quatre proves de Copa passarà també per la Marxa Aquàtica de la Llum Solidària (CE Alliberadrenalina), el 24 de juliol i la 3a Marxa Aquàtica Vila de Roses (Cabirols AE), el 25 de setembre.

Aquesta temporada es mantindrà també el que ja serà 2n Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail que es disputarà el 9 d’octubre a la platja de Torredembarra i organitzat des del CE Aritjol.

Fora del calendari català, un altre dels plats forts de la campanya arribarà el cap de setmana del 23 al 25 de setembre amb la disputa de la Challenge de Seleccions amb la participació de la selecció catalana.

Decathlon Tarragona amb la Marxa Aquàtica

Aquest cap de setmana també s’ha segellat oficialment la col·laboració de Decathlon Tarragona amb la Marxa Aquàtica per aquesta temporada. La multinacional francesa estableix així una primera col·laboració amb aquesta disciplina a Catalunya.

Decathlon Tarragona serà l’encarregat de facilitar els trofeus als guanyadors de cada cursa i a més a més serà la seu del lliurement de premis a final de temporada. Des de la FEEC i Decathlon Tarragona es valora positivament aquesta primera presa de contacte que ha de servir per a seguir col·laborant conjuntament en el creixement d’aquest esport.