FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/10/2022

La Marxa Infantil de Regularitat, penúltima aturada del calendari

Excursionisme Excursionisme

El Club Muntanyenc Sant Cugat (Vallès Occidental) ha organitzat la 63a Marxa Infantil de Regularitat , una de les marxes més multitudinàries del calendari de Marxes Infantils de la FEEC que es troba en plena recta final. 

Un total de 950 parelles d´infants d´entre 7 i 12 anys han participat en aquesta marxa tan popular ja a la ciutat del Vallès. En un recorregut de 10,5 km, que sortia del Parc Ramon Barnils, els nens i nenes han passat per 6 controls i llocs emblemàtics de Collserola com la torre Cendrera, Can Codonyers, Can Coll i el pi de’n Xandri. Tots els nens han anat ben identificats amb el seu pitrall, una gorra i una samarreta amb el dibuix guanyador del concurs, en què van participar alumnes de les escoles de Sant Cugat. 

Enguany, l’organització ha destinat un euro de cada inscripció a l’associació Labdoo, una xarxa humanitària que recupera ordinadors portàtils per a l’àmbit educatiu.

A més a més, com a novetat, la marxa ha rebut el Segell Petjada Verda per part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), una distinció que reconeix les bones pràctiques mediambientals de l’activitat. S´ha recomanat a les famílies dels participants evitar al màxim els embolcalls i els envasos d’un sol ús, optar per l’ús de carmanyoles i cantimplores i, en cas de produir residus, utilitzar els contenidors de recollida selectiva situats a prop dels controls. A més, els participants han tingut un lot d’obsequis de la mà del CMSC i dels col·laboradors de l’esdeveniment, que han estat ecològics, sostenibles o reciclables. 

Malgrat les previsions inicials de pluja, finalment el bon temps ha acompanyat aquesta multitudinària Marxa i tots els participants han gaudit d´un bonic dia a la muntanya aprenent valors que fomenten  el descobriment del territori, el respecte per la natura, l’autonomia i la cooperació, entre d’altres. I tots, gràcies a la col·laboració d´uns 200 voluntaris de l´entitat, ADF, Protecció Civil, Policia Local  i Creu Roja. 

El president de la FEEC, Jordi Merino i la responsable d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Anglès, han participat d’aquesta caminada.

El 23 d´octubre, se celebrarà l’última prova del calendari de Marxes Infantils de Regularitat. Serà a Rubí i organitzada pel Centre Excursionista de Rubí que celebrarà la 50a edició amb una doble marxa: la infantil i, de forma paral·lela, la marxa per a adults, pensada per a tothom que vulgui reviure l’experiència. Encara sou a temps d’apuntar-vos a 50a Marxa Infantil de Rubí.