FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/04/2022

La formació de la FEEC s’exporta a Jordània

Escalada esportiva Escalada Formació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha estat l’encarregada d’homologar els nous cursos d’equipadors de rocòdroms de competició i d’instructors d’escalada esportiva a Jordània.

Ho ha fet a través de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) i del tècnic Toti Vales que participara com a equipador en una prova realitzada al rococòdrom Climbat d’Amman els pròxims 24 i 25 de maig. Aquest mateix rocòdrom va ser el primer en acollir una prova de la Copa del Món a l’Orient Mitjà.

La Federació de Jordània es va posar en contacte amb el mateix Vales per poder comptar amb ell i amb la formació de la FEEC per als cursos d’escalada que s’havien de fer des de la mateixa federació per primera vegada.

Formació pionera

Als alumnes que van participar en el curs d’equipadors van seguir els protocols marcats des de l’ECAM i van haver de presentar el seu currículum esportiu i una mínima experiència per a poder accedir al curs que va constar també amb una part teòrica on es tractaven diferents matèries (Kiniseologia, teoria de l’entrenament, fisiologia de l’escalada, reglaments de competició, material i seguretat).

El curs va constar de tres dies presencial i quatre dies de pràctica durant la competició que es faran el 24 i 25 de maig. En total es van presentar 10 alumnes

Pel que fa al curs d’instructors d’escalada en rocòdrom es va dirigir a esportistes de Jordània i també d’Egipte, Kuwait i Palestina on no existeix una federació d’escalada. En total sis alumnes van participar del curs, ja que eren els que disposaven del  currículum esportiu mínim per accedir-hi.  Hi va haver dos esportistes més que van poder assistir com a oients al curs però no se’ls hi donarà el certificat al no haver realitzat el curs. El nivell mínim exigit per fer el curs era 6b a vista pels esportistes masculins i 6a  per les esportistes femenines.

El curs va constar de una part teòrica, més dos dies de 8 horas presencials al rocòdrom Climbat Amman de  Jordania. Els cursos són els primers d’instructors d’escalada en rocòdrom que es fan a l’Orient Mitjà.

Les bones sensacions que existeixen després d’aquesta col·laboració poden fer que en un futur des de la FEEC es puguin realitzar diferents cursos a Jordània per a seguir millorant la formació en aquest país.

Aquesta no és la primera experiència de l’ECAM en un altre país, ja que la formació de la FEEC ja es va exportar anteriorment a Mèxic on es va dissenyar tot el programa de formació per a la Federació Mexicana de Muntanya.