FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Amela
Foto: Gerard Amela

Notícies - 13/03/2020

La FEEC tanca excepcionalment els refugis de muntanya que gestiona

Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha tancat des d’aquest  divendres els 13 refugis guardats que gestiona seguint les recomanacions de la Unitat d’Esport i Salut del Consell Català de l’Esport com a conseqüència de l’epidèmica del Covid-19. El període d’aquest tancament serà en principi el marcat pel Govern Català tot i caldrà estar pendents de l’evolució d’aquestes.

La Federació ha pres aquesta decisió tenint en compte l’estat d’excepcionalitat en el que es troba el país provocat per la crisi generada pel Covid-19 i com a mesura de prevenció davant el creixement del contagi d’aquest virus.

Des de la FEEC s’han seguit les instruccions donades en la reunió del pla d’emergència realitzat el mateix divendres 13 de març, promovent la distància social, evitant aglomeracions i minimitzar l’atenció afegida al sistema sanitàri, entre altres.

El Consell Català de l’Esport ha decidit:

  1. Ajornar totes les activitats previstes a la muntanya que prevegin fer un ús dels refugis guardats, almenys 15 dies.
  2. Recomanar de tancar els refugis guardats, atès que si hi ha una necessitat o emergència, tots ells disposen de part lliure per aixoplugar. En el cas que hi hagi una activitat prevista i inajornable, tenir present les condicions d’aforament d’1/3 i de manteniment d’1m mínim de separació a les habitacions i espais comuns, seguint les mesures establertes en les recomanacions del Govern.
  3. Garantir, en la mesura del possible, les mesures d’higiene i distanciament en tots els espais dels refugis.

 

Agraïm la comprensió i la col·laboració de tots aquells que tenien prevista una activitat a la muntanya els pròxims dies.

 

Consulta l’actualització de les afectacions del Covid-19 en les activitats de muntanya