FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/03/2020

Afectacions a muntanya com a conseqüència de la COVID-19

Davant la situació d’emergència generada per l’afectació de la COVID-19, la FEEC recomana seguir el decret aplicat des del Gobierno de España i les darreres mesures aplicades per part de la Generalitat de Catalunya on es demana el confinament total de la població durant els pròxims dies.

Les oficines de la FEEC estaran tancades al pública però seguirem donant tota l’atenció a les entitats i als federats i federades via telefònica i per correu electrònic.

Des de la Federació posem a disposició de les entitats i federats el telèfon 661780585 i l’adreça de correu feec@feec.cat per qualsevol necessitat que es tingui.

Les cobertures de les llicències suspeses

– Després del Decret del Gobierno de España de l’Estat d’Alarma poden quedar afectades  les cobertures de l’assegurança de les llicències de la FEEC.

El decret on es demana el confinament de la població fa que qualsevol accident a la muntanya pugui ser considerat com una imprudència.

Podeu consultar l’apartat de la pòlissa ‘Riscos Exclosos’ punt ‘B’ i ‘C’ – pàgina 12.

Riscos Exclosos:

b) Fets que per la seva magnitud o gravetat siguin qualificats per l’autoritat competent com a “catàstrofe o calamitat”, epidèmia o pandèmia.

c) Els sinistres ocorreguts en cas de conflicte armat -encara que no hagi estat precedit per una declaració oficial de guerra-, així com les manifestacions i moviments populars, actes de terrorisme i sabotatge, vagues, detencions per part de qualsevol autoritat per un delicte no derivat d’un accident de circulació, restriccions a la lliure circulació o qualsevol altre cas de força major, tret que l’assegurat provi que el sinistre no té relació amb els esdeveniments.

Remarcar també que el punt ‘M’ de riscos exclosos en la pòlissa asseguradora on s’explica que: “Un acte d’imprudència o negligència greu de l’assegurat, els accidents provocats intencionadament per l’assegurat, així com els derivats de la seva participació en duels o baralles, sempre que en aquest últim cas no hagi actuat en legítima defensa o en la temptativa de salvament de persones o béns

Des de la FEEC demanem que tots aquells que tenien prevista una activitat de muntanya per aquests dies l’ajornin. Qualsevol accident podria fer augmentar la greu situació sanitària existent.

Volem recordar també que l’assegurança segueix en funcionament normal a tots aquells països que no es trobin en situació d’Estat d’Alarma.

La FEEC, ja va decidir suspendre els Campionats de Catalunya, Circuits Catalans i Copes Catalanes que es duguin a terme durant els pròxims, com a mínim , 15 dies, a l’espera de veure l’evolució de la situació. Pel que fa a les entitats i clubs organitzadors de proves, recomanem suspendre-les o ajornar-les tal com recomana la Secretaria General de l’Esport. En aquest cas, els participants haureu de posar-vos en contacte amb els organitzadors per saber la seva situació.

 

 50 Barrancs i 100 Cims

– Totes les activitats de 50 barrancs i 100 cims que es facin en aquest període no seran validades correctament després del confinament decretat des del Govern.

 

Tancament dels refugis gestionats per la FEEC 

Des del passat divendres la FEEC ja va procedir al tancament de tots el refugis guardats que gestiona.

La restricció de lliure circulació pel territori de l’estat espanyol fa que aquest tancament es faci efectiu a tots els refugis de la FEEC.

Així, queda restringit també l’accés als refugis d’emergència de la federació i qualsevol activitat que es realitzi a l’aire lliure.

  

Sent la Muntanya a casa

Des de la FEEC iniciem la campanya #sentlamuntanyaacasa, amb la qual intentarem cercar maneres per apropar-vos una mica a la muntanya mentre estigueu a casa.

Revista Vèrtex gratuïta

A partir d’avui i mentre duri aquest període excepcional, oferim la lectura de la revista Vèrtex de forma gratuïta. Es podran llegir tots els números que han sortit fins ara a través del nostre web. L’edició de març-abril, número 289, es podrà començar a llegir al llarg d’aquesta setmana.

Sessions directes a instagram

A partir d’avui dilluns 16, us oferirem sessions directes a través d’instagram per aprendre noves tècniques relacionades amb diferents disciplines de muntanya. Tindrem sessions diàries a les 18 h. Hem dissenyat un calendari on anirem afegint les novetats diàriament:

  • Dilluns 16: entrenament de curses per muntanya amb el Director del Centre de Tecnificacio de Curses per Muntanya de Catalunya, Pere Rullan
  • Dimarts 17: entrenament d’escalada esportiva amb el Director del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya, Ivan Terricabras
  • Dimecres 18: sessió amb el tècnic del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, Gil Orriols
  • Dijous 19: sessió tèorica sobre pràctiques d’alpinisme amb el cos tècnic del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya

També a través del nostre instagram us anirem recomanant llibres i pel·lícules relacionades amb la muntanya perquè en pugueu gaudir durant aquests dies, si es poden trobar a través d’internet, o bé en prengueu nota per quan puguem tornar amb la nostra rutina diària.

 

Confinament de la població

El Govern de la Generalitat ha anunciat el confinament de tot Catalunya que s’ha confirmat per par l’Estat d’Alarma.

Des del 14 de març i durant 15 dies s’han establert les mesures següents:

Només funciona un terç del transport públic.
Es decreta el tancament de:
– Grans zones comercials, gimnasos, locals d’oci, pistes d’esquí i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l’alimentació
bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració
– Biblioteques i museus de Catalunya
– No es poden fer batudes de caça.
– Se suspèn la vetlla de persones mortes per COVID-19.
En l’àmbit dels serveis socials:
– Es tanquen els centres i serveis de la xarxa social púlica
– Se suspenen les activitats als centres ocupacionals
– Se suspenen les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada

En l’àmbit esportiu:

  • Ajornar o suspendre les competicions i esdeveniments esportius al territori català a partir de dijous 12 de març i amb una vigència mínima de 15 dies, revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica amb l’objectiu de minimitzar el contagi.
  • Ajornar o suspendre les gales, celebracions i festes de l’esport, ja siguin organitzades per entitats públiques o privades durant el mateix període de temps

A tot això, demanem a la ciutadania comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures. Sens perjudici de les consideracions anteriors, l’evolució de la situació i de les noves mesures que puguin ser arbitrades per les autoritats sanitàries, determinaran l’adopció de recomanacions addicionals en l’àmbit esportiu.

La FEEC seguirà l’evolució d’aquesta emergència sanitària per preveure altres possibles afectacions internes i externes. Lamentem les molèsties que això pugui ocasionar i agraïm la comprensió i predisposició de tothom per afrontar aquesta situació excepcional.