FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 28/10/2021

La FEEC suma esforços amb el ‘Segell Petjada Verda’ per fer més sostenibles les activitats de muntanya

Natura

El passat mes de maig, el col·lectiu de plogging Petjada Verda llançava un distintiu que diferenciava aquelles curses i caminades respectuoses amb el medi ambient. A la vegada, l’àrea de natura iniciava els tràmits per realitzar el propi segell sostenible dins la FEEC. La confluència dels dos productes ha fet que arribats en aquest mes de novembre, els dos s’uneixin i formin el “Segell de curses i caminades sostenibles Petjada Verda FEEC”.
El distintiu pretén reconèixer i incentivar les bones pràctiques ambientals en aquest tipus d’activitats. A través d’un formulari online que es pot trobar al nou apartat de natura al web de FEEC (obert a totes les entitats, col·lectius i empreses), es contesten unes preguntes que atorguen una puntuació. Per tal d’aconseguir el segell, s’ha de sumar un mínim de 40 punts respecte un màxim de 50. Les preguntes estan relacionades amb diferents temàtiques ambientals, com per exemple la recollida de residus, la col·laboració amb entitats naturalistes de la zona, etc.
En cas de no superar la mínima puntuació, Petjada Verda i la FEEC ajudarà a l’interessat a aconseguir-ne més a través de petits canvis en l’organització de l’esdeveniment. En aquest sentit, es pretén de forma general fomentar els canvis constants cap a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, aconseguint també la creació d’una xarxa d’actuacions sostenibles i poder-les compartir entre els diferents col·lectius organitzadors de curses i caminades.
A dia d’avui, unes 10 activitats han aconseguit ja el distintiu i esperem que ben aviat en siguin moltes més.