FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/02/2016

La FEEC participa al Congrés Nacional de Protecció de la Salut en l’Esport i Prevenció del Dopatge

El Palau de Congressos de Mèrida (Extremadura) ha acollit el 1r Congrés Nacional de Protecció de la Salut en l’Esport i Prevenció del Dopatge, que ha comptat amb més de 100 participants, entre els quals una delegació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), encapçalada pel Director Tècnic, Marcial Alemán, i els tècnics Fernando Rosa i Jordi Marimon. 

L’objectiu principal del congrés, celebrat entre el 12 i 13 de febrer, ha estat impulsar l’activitat formativa, informativa i divulgativa en la prevenció i lluita contra el dopatge, i capacitar formadors en prevenció del dopatge que puguin desenvolupar activitats informatives i educatives en els seus respectius àmbits professionals.

La participació de la FEEC en el Congrés forma part de la voluntat de vetllar per la salut dels esportistes de la nostra federació. Des de fa uns anys la FEEC du a terme un Pla de Lluita Contra el Dopatge amb el suport de la Comissió Antidopatge de Catalunya i de la Secretaria General de l’Esport.

El Congrés ha estat organitzat per l’Agència Espanyola de Protecció de la Saludt en l’Esport (AEPSAD) amb la col·laboració del Consell Superior d’Esports i de la Junta d’Extremadura, i hi han assistit esportistes d’alt nivell, tècnics de les federacions, directors de centres de tecnificació i metges esportius.

Entre els ponents s’ha comptat amb la intervenció del director de la mateixa Agència estatal, Enrique Bastida, amb una ponència sobre “El programa nacional antidopatge” i “El Codi Mundial Antidopatge en la pràctica”. L’atleta Pablo Villalobos també ha parlat sobre “Com afecta el dopatge a l’esportista net” en qualitat de president de l’Associació d’Atletes de l’Equip Nacional. 

A més de les ponències, s’han efectuat diversos tallers pràctics en els que els assistents han tractat casos reals de dopatge en l’esport explicant com es van descobrir, quin procediment sancionador es va aplicar o com actua l’AEPSAD. També s’han tractat àmpliament els “grups de risc”, principalment centrat en els esportistes adolescents. 

Entre els ponents s’ha comptat amb la presencia de la psicòloga i coach de l’esport Berta Folch (Universitat Ramón Llull i Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat), esportista d’elit catalana i membre del Consell d’Educació i Investigació Científica de l’AEPSAD, que ha centrat els seus tallers en els factors de risc i barreres de protecció en front del dopatge.